Hlavní obsah

Nejmenší projektor na světě je velký jako běžný mobil

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miniaturní projektor s názvem MPro110 od společnosti 3M není o moc větší než běžný mobilní telefon. Tomu nasvědčují i rozměry 11,5 cm x 5 cm x 2,2 cm. I při takto titěrných rozměrech dokáže zařízení promítat data a videa z notebooků, digitálních fotoaparátů, videokamer, herních konzolí, nebo také z mp3 přehrávačů.

Článek

Projektor MPro110 je vhodný především pro lidi, kteří často pracují na cestách. Novinka se snadno vejde do kapsy u košile nebo do tašky s notebookem. Přesto dokáže pomocí LED technologie promítnout obraz o úhlopříčce až 1,5 metru.

:. Projektor není o moc větší než běžný mobilní telefon. Zdroj: Archiv

V prostředí s vhodnými světelnými podmínkami dokáže 3M MPro110 promítat fotografie, videa nebo prezentace pomocí technologie LED ve formátu od 6 do 50 palců. Projektor tak může směle konkurovat velikostí obrazu i plazmovým televizorům.

S hmotností příjemných 150 gramů a malými rozměry nepotřebuje projektor žádné dodatečné chlazení. Díky tomu je naprosto tichý.

:. I přes své drobné rozměry promítne novinka obraz s úhlopříčkou až 1,5 metru. Zdroj: Archiv

„Lidé jsou stále mobilnější, a proto stoupá i poptávka po mobilních zařízeních nejrůznějšího charakteru. Nový projektor MPro110 dovolí díky své velikosti promítat jakékoliv video přímo z vaší dlaně,“ řekl Jan Mašek, ze společnosti 3M

Novinka je napájena pomocí vestavěného litio-iontového akumulátoru. Během prezentace tak nejste závislí na zásuvkách. Projektor je již nyní v prodeji za cenu okolo 8 600 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Co bylo kdysi: První chytré mobily

Představte si, že zavítáte do roku 1996 a koupíte si za těžké peníze (asi 1200 dolarů) chytrý mobil Nokia 9000 Communicator, který si v hmotnosti nezadá...

Výběr článků

Načítám