Hlavní obsah

Železniční nehoda ve Studénce má osmou oběť

Právo, hon, aš, Novinky.cz, Gazeta.pl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN
Aktualizováno

Železniční nehoda ve Studénce má osmou oběť. Je jí 21letá polská studentka polštiny a češtiny Agnieszka Koniorová, která zraněním podlehla minulý pátek v nemocnici v Krakově. Informaci přinesl polský deník Gazeta Wyborcza.

Foto: Aleš Honus, Právo

Článek

Jako první o úmrtí Koniorové informoval v úterý polský server Alert24. Dozvěděl se o něm od účastnice zádušní mše za zesnulou, která se konala v úterý v kostele v obci Sulkowice-Leg. Studentka měla podle policejních informací v úterý i pohřeb.

Koniorová byla po nehodě operována v České republice. Pak ji převezli do Krakova. V tamní nemocnici zemřela. Při neštěstí utrpěla vážné poranění hlavy.

Jedná se už o druhou polskou oběť neštěstí. První byla studentka bohemistiky Lidia Litwinová.

Mezinárodní rychlík Comenius narazil do zříceného mostu, který na zakázku Moravskoslezského kraje opravovala společnost ODS - Dopravní stavby Ostrava, v pátek 8. srpna. Při nehodě nebo krátce po ní zemřelo sedm lidí, dalších zhruba 70 bylo zraněno.

Severomoravská policie obvinila kvůli nehodě dva inženýry česko-německé stavební společnosti Bögl a Krýsl, Oldřicha Magnuska a Zdeňka Malého týden po nehodě. Podle kriminalistů věděli o špatné statice mostu a přesto ho dostatečně nezabezpečili. Kdyby dodrželi předpisy, mohlo se tragédii předejít. Oběma hrozí v případě prokázání viny až desetiletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám