Hlavní obsah

V Evropě padá další banka, belgická Dexia dostane miliardy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od začátku týdne si finanční krize začíná vybírat své oběti v Evropě. V pořadí již třetí banka. Tentokrát se do nouze dostala belgická banka Dexia. Ta dostane od Belgie, Lucemburska a Francie finanční injekci ve výši 6,4 miliardy eur (asi 158 miliard korun). V úterý dopoledne o tom informovala agentura Reuters.

Foto: Sebastien Pirlet, Reuters

Článek

Belgická vláda časně v úterý ráno oznámila, že společně s belgickými investory investuje tři miliardy eur. Francie s Lucemburskem přidá také více jak tři miliardy euro.

Dexia se podle agentury Bloomberg jen během pondělního obchodování propadla o třicet procent, což je její největší ztráta od roku 1996. Jen v letošním roce se hodnota banky snížila o 59 procent.

Již v pondělí se do problémů dostala belgická banka Fortis, která dostane jako pomoc od zemí Beneluxu více než 11 miliard eur. Problémy se nevyhnuly ani britskému finančnímu ústavu Bradford & Bingley, který tamní vláda znárodnila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám