Hlavní obsah

Nic než pravda: Jehovistka s bohatou sexuální minulostí by nechala dceru zemřít

– PRAHA
Novinky, Jakub Kynčl

Tak přece. Primácká reality show Nic než pravda ukázala zoubky a pokud nepřekonala v tvrdosti americkou verzi, tak se jí přinejmenším pořádně přiblížila. Zejména pak moderátor Petr Šiška ukázal, že v soutěži vůbec nemusí být do počtu, ale může být velmi tvrdým elementem, který umí soutěžícímu pobyt v horkém křesle pořádně znepříjemnit. Zapůsobilo nyní i publikum, soutěžící Evu Horňákovou zcela vypískalo.

Článek

Miloš Klaban (51) byl pro milovníky televizních soutěží známou tváří. Dalo by se říct, že prošel už téměř všemi. Před dvěma roky se po pětadvaceti letech rozvedl s manželkou, dodnes spolu však žijí. Jak sám říká, šlo spíše o formální rozvod. Má dvě dcery. Jak ve studiu přiznal, sám nedokáže být partnerce věrný, ale jí by nevěru neodpustil.

Miloš si soutěží prošel poměrně v pohodě a s úsměvem na tváři. Otázky typu zda někdy sprostě křičel na rozhodčího, či zda použil ve svém taxi turbotaxametr nepatřily k těm nejtvrdším. Jedinou ostřejší otázkou bylo, zda měl někdy milostný vztah v zaměstnání. Po odpovědi "ano" se jeho dvě dcery netvářily zcela nadšeně.

Miloš Klaban se ale poměrně jednoduše dostal k sumě 100 000 korun, kterou se rozhodl vzít a neriskovat dále.

Vážná rodinná nemoc

Soutěžící Eva Horňáková (45) vzbudila v divácích smíšené pocity. Sympatie střídá nenávist a odsouzení především kvůli jejím svérázným názorům. Ty má zřejmě i kvůli tomu, co prožila. Celý život musí bojovat nejen ona, ale i její dcera s nemocí, která se v jejich rodině bohužel dědí z generace na generaci. Jedná se o problém s krví, který v této rodině už způsobil i úmrtí.

Eva je dodnes zastánkyní některých zvyků a zásad jehovistů. Byla jejich členkou, časem však byla vyhozena kvůli svému mimomanželskému styku, který tato víra nedovoluje. Tehdejšího partnera milovala podle svých slov natolik, že se nedokázala této zásady striktně držet. Její dcera, rovněž Eva, byla přítomna ve studiu, a tak si bolestivost odpovědí své matky "užívala" naplno.

První, co dceru zasáhlo, byly odpovědi její matky týkající se nevěry a vztahů s muži. "Ano, byla jsem nevěrná," přiznala matka Eva, stejně tak jako to, že měla velké množství vztahů na jednu noc či že měla dvakrát vztah s ženatými muži. Dcera při jejích odpovědích měla obličej stažený v křeči a bylo patrné, že toto téma je doma tabu.

Dcera četla otázku rozhodující o jejím životě

V jednu chvíli byla pak dcera Eva vyzvána moderátorem Petrem Šiškou, aby přečetla matce otázku: „Povolila byste dceři transfuzi krve, kdyby byla v ohrožení života?“ Již při čtení otázky měla dcera oči zalité slzami. Po jejím zodpovězení matkou a následným vyhodnocením polygrafu propukla v silný pláč. Její matka totiž zcela chladně odpověděla, že ne.

:. Dcera Eva odpovědi své matky neustála.foto: TV Prima

Po této odpovědi se v publiku strhla vlna silné nevole, kdy ji publikum nemilosrdně vypískalo a jasně jí dalo najevo, že její odpověď není normální. Eva se sice neustále odvolávala na bezkrevní chirurgii, nicméně něco takového je při vážném zranění zcela irelevantní a to jí okamžitě vrazil i moderátor.

"A to jste máma?"

Odpověď matky Evy Petra Šišku nenechala vůbec klidným. "Vezměte si, že vaše dcera ztratí velké množství krve a zachrání ji pouze transfúze. To jí to nedovolíte? A to jste máma?" nevydržel v jednu chvíli.

"Je to hloupost, absolutní hloupost, to vám řekne každý lékař. Ve chvíli, kdy ztratíte obrovské množství krve, neexistuje jiná varianta," opřel se do soutěžící moderátor.

„Nesmím dávat najevo sympatie, to není úloha moderátora. V tomto případě jsem ale musel občas zasáhnout tak, jak není v tomto pořadu úplně mým zvykem,“ přiznal Šiška po natáčení.

Za tento díl zaslouží moderátor zcela jistě pochvalu. Přitlačit na soutěžící by měl častěji a jejich cestu za případnou výhrou jim tak neulehčovat. Snad jen jedna výtka, věty a vazby by se měly měnit. Když se tak zeptá publika i vícekrát během jednoho vysílání doslova: "Můžete mi vysvětlit, proč tleskáte, přátelé? Vám to připadá úplně normální?" tak to člověku začne lézt na nervy.

Publikum jásalo, dcera brečela

Když ihned na další otázce Eva vypadla a nevyhrála ani korunu, tak propuklo publikum v obrovský jásot, jinak tomu bylo pouze u jejích přátel. Ti pro Evu měli slova útěchy, dcera však s matkou nechtěla mluvit ani v nejmenším. "Nech mě," odsekla jí jasně, když k ní matka přistoupila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám