Hlavní obsah

Tlustý podává žalobu na Topolánka

• Aktualizováno

Poslanec ODS Vlastimil Tlustý se rozhodl podat žalobu na premiéra Mirka Topolánka (ODS) a některá média kvůli údajným pomluvám souvisejícím s informacemi o jeho spojení se zavražděným kontroverzním podnikatelem Františkem Mrázkem.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Poslanec za ODS Vlastimil Tlustý (vpravo) a premiér Mirek Topolánek

Článek

Z poslaneckého klubu ODS Tlustý odmítá odejít, přestože ho k tomu jeho členové v úterý znovu vyzvali.

"Již třikrát se mě pokusili bez úspěchu vyloučit z klubu," řekl Právu rebelující poslanec Tlustý, který však dodal, že nehodlá proti vládě zvednout ruku při hlasování o státním rozpočtu.

"Podávám žaloby na redaktory televize Nova, Mladé fronty Dnes, příslušné instituce a na pana premiéra Topolánka za pomluvy, které se týkají kauzy Mrázek. Neboť jsem si jist, že jsem komunikoval s asistentem poslance Hojdara, a nikoli s mafiány," řekl Tlustý novinářům po jednání klubu.

Tlustý vše vysvětloval v klubu

Podle informací, které se objevily v médiích, byl asistent někdejšího vlivného poslance ČSSD Josefa Hojdara Igor Šafranko napojen právě na Mrázka. Tlustý již dříve popřel, že by vědomě spolupracoval s organizovaným zločinem.

Klub dnes Tlustého opět vyzval, aby opustil jeho řady, Tlustý to ale odmítl. "Já nevystoupím odnikud, ani z ODS, ani z parlamentu, ani z klubu," prohlásil.

Tlustý v úterý klubu ODS vysvětloval svou účast v kauze exposlance ODS Jana Moravy, který údajně sbíral kompromitující informace na své poslanecké kolegy. Předseda klubu Petr Tluchoř novinářům poté řekl, že nezaznamenal žádnou pozitivní odezvu na jeho vystoupení. "Naopak jsme museli zastavovat reakce negativní, abychom se tady do večera nezabývali některými dávnými věcmi," řekl.

Tlustého právníci také již minulý týden podali trestní oznámení pro pomluvu. Důvodem je tvrzení v kontroverzní reportáži TV Nova Natvrdo, že Tlustý prý tajně nahrával své schůzky s premiérem Topolánkem).

Reklama

Výběr článků

Načítám