Hlavní obsah

Bém: Tlustý musí rezignovat

Novinky, mib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

První místopředseda ODS a pražský primátor Pavel Bém v neděli v Otázkách Václava Moravce na ČT řekl, že poslanec Vlastimil Tlustý musí opustit řady poslaneckého klubu ODS a rezignovat na post poslance, ze strany ale odcházet nemusí. Bém ale připustil, že Tlustý sám nerezignuje.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Pavel Bém v ČT

Článek

O celé kauze Morava bude podle Béma ještě dnes jednat grémium strany. "My se sejdeme jako vedení ODS ještě dnes. Neřeknu kde, neřeknu kdy, protože to bude jednání mimořádně složité právě s ohledem na to, že zítra (v pondělí) nás čeká výkonná rada," uvedl Bém.

Tlustý má přitom silnou podporu v regionu. Oblastní rada ODS v Rakovníku totiž v týdnu Vlastimila Tlustého podpořila. Rada poslanci nedoporučila odchod ze Sněmovny, ke kterému ho vyzývá vedení ODS. Zároveň apelovala na místní sdružení v Rakovníku, aby Tlustého kvůli aféře spojené s podvrženými kompromitujími fotografiemi nevylučovalo ze strany.

O dalším členství exposlance Jana Moravy má zase rozhodnout sněm místního sdružení neratovické ODS, který se sejde 23. října.

Skandál již stál devětadvacetiletého Moravu místo ve Sněmovně. Podle reportáže, kterou odvysílala televize Nova, se snažil šířit novináři podvržené intimní fotografie stranického rebela Vlastimila Tlustého. Nechal se také tajně vyfotit s dcerou poslankyně zelených Olgy Zubové. Fotografie chtěl podle reportáže použít k zastrašování političky, která ve Sněmovně nehlasuje vždy s koalicí.

Reklama

Související témata:

Související články

Tlustý připustil, že by hlasoval proti vládě

Poslanec Vlastimil Tlustý ve čtvrtek připustil, že pokud by se nyní hlasovalo o důvěře vládě, zvedl by ruku proti. „Dnes ráno před přečtením Mladé fronty bych...

Výběr článků

Načítám