Hlavní obsah

Osmá verze Exploreru od Microsoftu dostala češtinu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft uvolnil druhou veřejnou testovací verzi internetového prohlížeče Internet Explorer 8 v českém jazyce. Internet Explorer 8 Beta 2, který je dostupný pro systém Windows XP, Windows Vista a Windows Server 2003 a 2008. Zatímco Beta 1 byla určena především programátorům a webovým designérům, druhá testovací verze je určena i pro běžné uživatele.

Článek

Přínosem pro uživatele u druhé verze Exploreru 8 by měla být kromě češtiny také větší ochrana soukromí, hlavně možnost si nastavit, jak budou uchovávány informace o navštívených serverech a kdo jich bude moci později v prostředí internetu využít.

Firmy, které prodávají on-line reklamu, což je i samotný Microsoft, jsou nyní schopny elektronicky shromažďovat informace o chování uživatelů a pak jich využít při rozhodování, jakou konkrétní reklamu na počítači uživatele zobrazit. Nejnovější beta verze prohlížeče Internet Explorer 8 ale tento zvyk mění.

Pracuje totiž s funkcí InPrivateBrowsing, která uživatelům dovolí prohlížet si webové stránky a přitom zamezí tomu, aby se data o navštívených serverech ukládala na pevném disku jejich počítače.

Program Internet Explorer 8 Beta 2 v české verzi můžete již nyní stahovat ze stránek Microsoftu. Bližší informace o druhé testovací verzi prohlížeče naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Test: Máme důvod přecházet na Firefox 3?

Před týdnem vyšla třetí verze oblíbeného prohlížeče s liškou ve znaku a rozsáhlou uživatelskou základnou. První den se stáhlo neuvěřitelných 8 milionů...

Výběr článků

Načítám