Hlavní obsah

Nový notebook od Hewlett-Packard vydrží na baterku 24 hodin

Novinky, Miloslav Fišer

Až tři pracovní dny by měl podle oficiálních informací společnosti Hewlett-Packard vydržet pracovat bez elektrické zásuvky nový manažerský notebook s názvem EliteBook 6930p. Laptop dosáhne 24hodinové výdrže na baterii díky výkonné 12článkové baterii, speciálně upravenému biosu a energeticky šetrnému SSD disku.

Foto: Novinky

Hewlett-Packard EliteBook 6930p

Článek

HP slibuje zmíněnou vysokou výdrž při kancelářské práci. Pokud s notebookem budete sledovat filmy z interní DVD mechaniky, nebo surfovat po internetu pomocí bezdrátového WiFi adaptéru, výdrž pochopitelně klesne. Přesto by měl notebook při vytížení bez problémů pracovat na baterii minimálně jednu pracovní dobu, což je úctyhodný výsledek.

Srdcem laptopu EliteBook 6930p je procesor Intel Core 2 Duo. Čipová sada základní desky Intel PM45/GM45 může být volitelně doplněna samostatnou grafickou kartou ATI Mobility Radeon HD 3450, na které si zahrajete i některé novější hry.

Pro uložení dat disponuje notebook SSD diskem s kapacitou 80 GB. Nízké spotřebě pomůže také speciální 14,1“ velký Illumi-Lite LCD displej, který má výrazně nižší spotřebu než běžné monitory. Mezi zajímavosti ve výbavě patří například i klávesnice, která je odolná proti polití vodou.

HP EliteBook 6930p se v Americe prodává za 1388 dolarů, což je přibližně 23 300 korun. Pro český trh však byla ecna stanovena na 31 095 korun bez DPH.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám