Hlavní obsah

VIDEO: Poslední obětí nehody ruského boeingu je kojenec

Novinky, BBC, aš, RIA Novosti,
MOSKVA

Mezi 88 oběťmi tragického nedělního pádu ruského Boeingu 737-500 je i 11měsíční kojenec, který nebyl evidován na seznamu cestujících. Podle vyšetřovatelů je nepravděpodobnější příčinou nehody požár pravého motoru stroje.

Článek

Při pádu letadla u Permu zahynulo všech 88 lidí na palubě Boeing 737-500, uvedli záchranáři. Podle údajů společnosti Aeroflot Nord však bylo na palubě 81 cestujících a šest členů posádky. V záznamech nebyl uveden kojenec.

"Byl jím 11měsíční Mark Jašmanov. Nebyl registrován na samostatné místo, byl na rukách své matky,“ uvedl úřad pro leteckou dopravu, jak k rozdílu v počtu pasažérů došlo . Mezi oběťmi letu z Moskvy do Permu je celkem sedm dětí.

Příčinou nehody byl požár motoru, atentát se vylučuje

Přestože na palubě letěl i generál Gennadij Trošev, který dříve velel ruským silám v Čečensku, vyšetřovatelé vyloučili, že by šlo o atentát.

Vrchní vyšetřovatel Alexandr Bastrykin sdělil, že s největší pravděpodobností je příčinou nehody „technická chyba a požár pravého motoru“. Podle něj tomu nasvědčují všechny zatím získané důkazy, i když ještě neproběhla analýza dat z černých skříněk.

Svědci uváděli, že stroj hořel v letu „jako kometa“. Podle vyšetřovatelů hořel motor už ve výšce 1000 metrů, z níž se zřítil do průmyslového předměstí Permu. Posádka se zřejmě do poslední chvíle snažila zabránit tomu, aby stroj dopadl na obydlené oblasti. Část trosek ale poškodila železniční Transsibiřskou magistrálu.

Aeroflot bojuje o dobré jméno

Společnost Aeroflot uvedla, že stroj, prodělal letos „plnou technickou kontrolu“, podle níž byl v „adekvátním stavu“.

Společnost už slíbila odškodnit všechny pozůstalé. Současně ale dodala, že společnost Aeroflot Nord už nebude smět používat v názvu slovo Aeroflot. „Zaplatili jsme za to příliš vysokou cenu,“ uvedl ředitel největších ruských aerolinek Valerij Okulov.

Související témata:

Související články

V Rusku spadlo letadlo, 88 mrtvých

Nedaleko ruského města Perm v oblasti Uralu spadlo v neděli letadlo. Na palubě bylo 88 osob, podle vyšetřovatelů z ministerstva pro mimořádné situace...

Výběr článků

Načítám