Hlavní obsah

Než jsem se otočil, měl jsem pouta na rukou, říká řidič zadržený na D1

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, alt

Policisté v pátek zastavili na D1 autobus společnosti Student Agency a po několika desítkách minut jeho řidiče 33letého Karla Ondráška zatkli a odvezli na služebnu. Vůz s 61 cestujícími nechali stát na dálnici v odstavném pruhu. Ondrášek byl od června celostátně hledaný, což podle svých slov vůbec netušil. Po pár hodinách byl propuštěn s upozorněním, že si má přebírat poštu.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Autubus plný lidí čekal neoznačený na D1, řidiče odvezla policie

Článek

Odmítl, že by policistům, kteří se jej snažili několikrát zastavit, na dálnici ujížděl.

"Sjeli za mnou z odpočívadla a viděli, že nemám pás, tak jeli za mnou. Asi kilometr před pumpou mě předjeli, ale nic neukazovali, a protože jeli pomalu a odbočovali na pumpu, začal jsem předjíždět kamión. Pak mě zase předjeli a asi 200 metrů před další pumpou zapnuli maják a zase na ni odbočili. Jel jsem v tu chvíli 100 km v hodině a bezpečně jsem nemohl zpomalit a odbočit za nimi, tak jsem zastavil, jak nejdřív to šlo v odstavném pruhu," popsal incident na D1.

Zásah trval asi 40 minut. Policisté zjistili, že muž je celostátně hledaný. "Šli něco vyřizovat, ještě jsem si dělal legraci, že mě asi hledá manželka, pak jsem se otočil a měl jsem pouta na rukou, jako bych zabil půl republiky," řekl.

„Chovali se neuvěřitelně arogantně, dokonce odmítli ukázat jednomu z cestujících své služební číslo a ještě se mu vysmívali, že jim to stejně nedokáže.“

Cestující sepsali proti postupu policie petici

Policisté ho převezli na služebnu, tam prý dvě hodiny čekal, než přijeli policisté z Brna. "Tam mi dali ty obsílky, podepsal jsem pár papírů a mohl jsem jít." Za to, že nechali stát autobus se 61 lidma na dálnici, se ani nijak neomluvili ani to nevysvětlili.

Dluhy z podnikání

Z minulého podnikání v kamiónové dopravě prý zanechal nějaké dluhy a zájem policie zřejmě souvisí s tím. Dvanáct let řídil kamión, jezdil hlavně po zemích bývalého východního bloku, řidičák na autobus má půl roku.

"Přiznávám, že jsem na to trochu lajdák, v místě trvalého bydliště v Odrovicích u Ivančic se moc nezdržuju a poštu nesleduju," vysvětluje, proč nepřebíral obsílky.

Teď kontaktoval i místní policii a ta prý vůbec nevěděla, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. "I příbuzní mi řekli, že mě tam nikdy nikdo nehledal," uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám