Hlavní obsah

Hyundai chystá další konkurenci pro Fabii a nové SUV 

Novinky, maž

Francouzský autosalon už řečeno frází klepe na dveře. Tentokráte odhalíme dvě světové premiéry, které si na svůj stánek připravil korejský Hyundai.

Článek

Centrální pódium si při své světové premiéře zabere nový vůz i20, který by se měl stát nejprodávanějším vozem evropské řady modelů Hyundai. Spolu s modelem i20 bude také představen sedmimístné SUV iX55 a Santa Fe jako studie s hybridním motorem.

Nový vůz i20, který bude představen na evropských trzích na jaře roku 2009. Vůz byl navržen v evropském centru designu firmy Hyundai v Německu. Pětidveřový i20 využívá delší rozvor než jeho předchůdce Getz. Více podrobných technických informací ke konkurentovi Škody Fabie, Fordu Fiesta, Peugeotu 207 a dalších malých automobilů zatím Hyundai nesdělil.

:. Konkurent Fabie, Hyundai i20. Foto: Hyundai

SUV iX55 - sedmimístné a pro Evropu

Sedmimístné SUV iX55 se ve stánku Hyundai na pařížském autosalonu poprvé představí ve finální podobě. iX55 je postaveno na základě modelu Veracruz, který je již v prodeji na severoamerickém trhu. Model iX55 byl přepracován údajně tak, aby vyhovoval evropským požadavkům a stylu jízdy.

Prostoru pro posádku a zavazadla by korejská novinka měla nabízet dostatek. Třetí řada sedadel se dá složit a vytvoří tak zavazadlový prostor o objemu 598 litrů, při složení i druhé řady sedadel prostor naroste na 2 457 litrů.

O pohon se stará třílitrový šestiválcový turbodiesel s výkonem 240 koňských sil (0-100 km/h - 10,4 sekundy). Spotřeba vozu dosahuje dle údajů výrobce nikterak oslnivých 9,4 l nafty na100km.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám