Hlavní obsah

VIDEO: Policie našla tělo zavražděného podnikatele

Právo, Karel Otcovský
ÚSTÍ NAD LABEM
Aktualizováno

Ústečtí kriminalisté našli v pátek tělo teplického podnikatele Karla Diviše, jenž se stal jednou z obětí šíleného střelce, který v uplynulém týdnu řádil na severu Čech. Devětatřicetiletý Roman Postl z Teplicka je obviněn ze čtyř vražd a jednoho pokusu o vraždu. V pondělí zemřel v nemocnici.

Článek

Policisté dlouho nemohli Divišovo mrtvolu najít, o pomoc proto požádali i veřejnost. „Tělo podnikatele nalezli kriminalisté na základě vlastního pátrání v pondělí odpoledne u Milešova na rozhraní teplického a litoměřického okresu,“ řekla Právu mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová.

Policisté zadrželi také jeho údajného pětadvacetiletého spolupachatele, kterého obvinili z napomáhání dvou vražd.

„Jeho role v případu není dosud jasná,“ řekla na tiskové konferenci v Ústí nad Labem řekla vedoucí vyšetřovacího týmu Helena Pšeničková s tím, že mladík z Teplicka je taktéž ve vazbě.

Oba pachatelé se k hrůzným činům přiznali, včetně zavraždění spolumajitele úspěšné strojírenské společnosti DSK. Ten se v minulé pondělí ocitl ve špatnou dobu na špatném místě.

„Poblíž čerpací stanice OMV v teplické čtvrti Prosetice zastavil dvěma mužům, kteří předstírali poruchu auta. Sotva je odkázal na nedalekou benzínku, byl chladnokrevně zastřelen,“ uvedla Pšeničková s tím, že pachatelé poté tělo vozili v autě.

Údajně si však nepamatují, kde mrtvolu odložili. Zřejmě leží někde v okolí Milešovky, kde na silnici narazili na bílou Škodu Felicii s modrým firemním nápisem.

Policie vyzývá osádku vozu, který vycouvával z úzké cesty, aby uvolnil průjezd bílému audi, aby se telefonicky přihlásila na linku 158. „Mělo by se jednat o dva muže. Jejich svědectví by nás mohlo dovést k místu, kde pachatelé tělo Karla Diviše zahrabali,“ poznamenala vyšetřovatelka.

Automobil, kterým podnikatel minulé pondělí jel, policisté našli v sobotu v bývalém lomu u Oseka na Teplicku.

Postl ležel po operaci na ARO nemocnici v Chomutově. Policisté ho totiž při pronásledování střelili do břicha. V pondělí zemřel v nemocnici. Muž, jenž si nedávno předčasně vrátil z vězení, kde si odseděl dvě třetiny trestu za vraždu osmnáctiletého mladíka, byl obviněn z úterní vraždy čerpadláře v Ústí nad Labem a ze středeční dvojnásobné vraždy Vietnamce a policisty a z pokusu o vraždu svědka, který v Chomutově přivolal policii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám