Hlavní obsah

ODS se omluvila za Tlustého a Moravu, vyzvala je k odstoupení

PRAHA

Grémium ODS na sobotním mimořádném zasedání vyzvalo poslance Vlastimila Tlustého a Jana Moravu, aby složili své poslanecké mandáty v souvislosti s údajnou kauzou vydírání poslankyně SZ Olgy Zubové. ODS se od chování poslanců distancovala a omluvila se občanům i Zubové.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Poslanec za ODS Vlastimil Tlustý (vpravo) a premiér Mirek Topolánek

Článek

"Občanská demokratická strana se ostře distancuje od praktik, které vyšly najevo v souvislosti s informacemi o jednání poslance Vlastimila Tlustého a Jana Moravy a takovéto praktiky odsuzuje," stojí v prohlášení občanských demokratů.

Ti se omluvili občanům a svým voličům za chování obou poslanců, ačkoliv zdůraznili, že ODS vyděračskou aféru nevyvolala. "Zároveň se omlouváme paní poslankyni Olze Zubové a celé její rodině, kterých se neomluvitelné jednání těchto dvou poslanců dotklo," uvedla ODS.

"ODS vyzývá oba poslance, aby z tohoto svého neomluvitelného chování vyvodili jasné důsledky a vzdali se poslaneckého mandátu," píše se v prohlášení.

Reklama

Související články

Nikoho jsem nevydíral, brání se Morava

„Je absurdní, když někdo tvrdí, že jsem chtěl někoho vydírat,“ řekl ve čtvrtek v noci Morava Právu. Připustil, že někdy v únoru byl kontaktován lidmi...

Výběr článků

Načítám