Hlavní obsah

OBRAZEM: Octavia se rozpůlila o strom, spolujezdec zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIČÍN
Aktualizováno

Na okraji obce Úlibice na Jičínsku se stala ve čtvrtek ráno smrtelná dopravní nehoda. Při nehodě vozu Škoda Octavia zemřel jeden člověk, další byl těžce zraněn a skončil v nemocnici v Hradci Králové. Frekventovaná silnice mezi Hradcem Králové a Libercem je v obou směrech uzavřena, řidiči musí jet přes objížďku.

Článek

Řidič octavie na okraji obce u kruhového objezdu zřejmě ve vysoké rychlosti nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a narazil do svodidel a do stromu. Auto při nárazu rozpůlil. Při nehodě zemřel přibližně třicetiletý spolujezdec.

:. Zbytky Škody Octavia. Foto: HZS Královehradeckého kraje

Nehoda byla hasičům oznámena před půl pátou ráno a na místo vyjela jednotka z Jičína s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. "Náraz do stromu byl tak silný, že se vozidlo rozpůlilo. Přední a zadní část auta skončily asi 200 metrů od sebe. Spolujezdec, který z vraku vypadl, utrpěl smrtelná zranění," řekla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

:. Zbytky přední části vozu. Foto: HZS Královehradeckého kraje.

Řidiče, který skončil pod částí auta, vyprostili ještě před příjezdem hasičů kolemjedoucí řidiči. Muž utrpěl vážná zranění a musel být letecky transportován do královéhradecké nemocnice.

:. Zadní část havarovaného vozu. Foto: HZS Královehradeckého kraje.

Příčiny a okolnosti nehody policie vyšetřuje.Objížďka ve směru od Hradce Králové vede přes Lužany. Od Jičína musejí řidiči odbočit v Úlibicích a na hlavní cestu se vrátí přes Butoves a Kovač.

Reklama

Výběr článků

Načítám