Hlavní obsah

T-Mobile kvůli zahraničním překupníkům zdraží iPhone

Mobilní operátor T-Mobile se rozhodl kvůli nájezdům zahraničních překupníků zvýšit nedotovanou cenu telefonu iPhone o 3000 korun na 14 999 Kč. Cena telefonu v Twist sadě se zvýší na 15 149 Kč. Ostatní operátoři podle dostupných informací cenu zatím zvyšovat nehodlají a zůstávají na zhruba 12 000 Kč.

Článek

"V posledních dnech se setkáváme s extrémním zájmem zahraničních překupníků o iPhone 3G. Tato skupina se zaměřuje na nedotované přístroje, které skupuje ve velkých množstvích a patrně vyváží na trhy, kde přístroj dosud není dostupný," uvedla Kemrová.

Co nabízí Apple iPhone 3G
Mobil iPhone je snad nejdiskutovanějším telefonem světa. Novinka s dodatkem 3G přidala podporu rychlých bezdrátových 3G sítí. Ty zatím využijete pouze v Praze a Brně (ne se všemi českými operátory). Nový iPhone je ze strany výrobce neustále obohacovaný o nové funkce. Fanda moderních technologií jistě ocení integrovanou GPS navigaci a zachovaný výborný přehrávač multimédií.Apple iPhone 3G. Zdroj: Archiv:. foto: Apple

Podle šéfredaktora odborného serveru Mobil.cz Jana Matury jsou ceny iPhonu v Česku nastavené relativně nízko. V zahraničí stojí dotovaný i nedotovaný telefon většinou více a na mnoha trzích, jako je Rusko nebo Čína, není dostupný vůbec nebo ho nelze pořídit bez smlouvy s operátorem.

"Je tedy pravděpodobné, že iPhone z ČR bude pro překupníky zajímavé zboží. Ovšem tento problém lze jistě řešit jinak, než ho zdražit," podotkl. T-Mobile chce podle mluvčí uspokojit zájem českých zákazníků, a proto se rozhodla zvýšit cenu a zároveň prodávat každému zákazníkovi jen jeden nedotovaný přístroj.

"Dotované ceny se nemění, stále platí, že si zákazník může iPhone 3G u T-Mobile pořídit už za jednu Kč," dodala mluvčí Kemrová. Konkurence kvůli spekulativním nákupům pouze omezuje počet kusů prodávaných jednomu zákazníkovi. U O2 si zájemce může koupit jeden nedotovaný telefon, u Vodafonu pět přístrojů.

"Zaregistrovali jsme snahy spekulantů přeprodávat v Česku zakoupené iPhony v zahraničí. Počet iPhonů, které může zákazník zakoupit, jsme proto omezili na maximálně pět kusů. Zvažujeme další ochranné kroky včetně zvýšení ceny nedotovaného přístroje," řekl mluvčí Vodafonu Filip Hrubý.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám