Hlavní obsah

VIDEO: Komunisté půjdou do voleb s jedničkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

ODS bude v letošních krajských volbách kandidovat s číslem 47 a ČSSD dostala číslo 48. KSČM získala číslo 1, KDU-ČSL má 12 a Strana zelených obdržela číslo 18. Čísla všem šesti desítkám kandidujících seskupení, která se přihlásila do říjnových regionálních voleb, vylosovala v úterý v Praze Státní volební komise.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda Státní volební komise Václav Henych (vlevo) při losování

Článek

Těmito čísly budou označeny hlasovací lístky jednotlivých uskupení, která je také budou moci využít ve volební kampani. Čísla zároveň tvoří jakési startovní pořadí, ve kterém budou kandidující formace vedeny na volebním serveru www.volby.cz.

Třináctku, která údajně přináší smůlu, má hnutí Nezávislí. Naopak prý šťastné číslo sedm budou mít v záhlaví hlasovací lístky Volby pro kraj.

:. Předseda Státní volební komise Václav Henych (vlevo) při losovánífoto: Právo/Lukáš Táborský

"Pro nás je důležitější sedmnáctka, protože to je datum, kdy se jde ke krajským volbám, 17. října. A to je pro nás určitým symbolickým číslem pro změnu, koneckonců jako byl i 17. listopad 1989,“ řekl Novinkách místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

"Tato 48 bude pro lidi v celé ČR šťastná. Přináší změnu pro kraje a naději pro celou republiku," sdělil pak Novinkám šéf poslanců ČSSD Michal Hašek.

„KSČM je jednička a bude jednička. Je to číslo velmi příznivé a ukazuje to, že se komunisté chtějí utkat o přední místa ve volbách,“ řekl Novinkám šéf komunistických poslanců Pavel Kováčik.

Reklama

Výběr článků

Načítám