Hlavní obsah

VIDEO: Přežila pád letadla v Madridu, stačila pomoci i ostatním

Novinky, BBC, rei, The Daily Telegraph
MADRID

Beatriz Reyesová-Ojedaová (41) je jednou z osmnácti lidí, kteří přežili zřícení španělského letadla u Madridu minulý týden. Tento týden ji propustili z nemocnice a žena popsala chvíle plné hrůzy po zjištění, že letadlo má potíže.

Článek

„Letadlem cestuji často a povšimla jsem si, že stroj při vzletu nebyl dost rychlý,“ řekla. Pak prý prudce pokleslo pravé křídlo. „Řekla jsem si, že se něco děje. Chytila jsem se sedadla. Vnímala jsem náraz. Žaludek byl jako ve vlnách a pak už si nic nepamatuji,“ dodala.

Bankovní manažerka z Kanárských ostrovů, která byla na cestě domů z dovolené v Jihoafrické republice, měla štěstí a vyvázla pouze se zraněním nohy. Zemřelo 154 lidí, Ojedaová byla jednou z osmnácti přeživších.

Protože se mohla postavit na nohy, pomohla několika dětem uniknout z trosek, které během pár sekund zachvátily plameny. To prý by udělal každý. Její pocity jsou smíšené.

Beatriz Reyesová-Ojedaováfoto: ČTK/AP

„Cítím nesmírnou radost, protože jsem se znovu narodila, a zároveň nesmírný smutek kvůli tomu, co se stalo. Kdyby tak ostatní unikli stejně jako já. Mám rozporuplné pocity, když vím, že (na Kanárské ostrovy) dorazila mrtvá těla a já jsem celá,“ řekla. Z Kanárských ostrovů byla polovina pasažérů letadla.

Mimo Ojedaovou byl tento týden z nemocnice propuštěn také šestiletý Roberto Alvarez Carretero. Utrpěl zranění hlavy.

Příčiny havárie zůstávají neznámé. Podle španělských médií byl jeden z motorů během startu zapnutý na zpětný chod. Britští experti zkoumají černé skříňky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám