Hlavní obsah

Oprava Lanového mostu odpoledne zablokovala část Prahy

Novinky, pno
PRAHA
Aktualizováno

Černé scénáře o dopravním kolapsu v okolí opravovaného Lanového mostu v Praze se začaly naplňovat v pátek odpoledne. Ráno a dopoledne, kdy se taktéž čekaly velké kolony, byla situace klidná. Odpoledne, kdy provoz zesílil, ale byly v obou směrech na objízdných trasách velké problémy. Skončily až v podvečer, kdy začal platit zákaz jízd pro kamióny.

Foto: Volfík René, ČTK

Dopravní situace v okolí Lanového mostu na Jižní spojce

Článek

V obou směrech byl zhruba od dvou do šesti hodin pravý jízdní pruh objízdné trasy na Švehlově ulici téměř plynule zacpán kamióny, řidiči osobních vozů a autobusů se pomalu posouvali v levých pruzích.

Směrem k Průmyslové ulici byla odpoledne kolona kamiónů dlouhá téměř 4,5 kilometru. Postupem doby se stále více blokovala i trasa v opačném směru

Po páté hodině začaly kamióny mizet, přibýval ale zase počet osobních aut, především ve směru z Prahy.

Dopravní situace v okolí Lanového mostu na Jižní spojcefoto: ČTK/Volfík René

„Odpoledne přibylo více osobních vozů a situace se zhoršila. Kolony jsou v obou směrech, řidiči musí počítat se zdržením,“ řekla v půl čtvrté Novinkám mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

O víkendu by se situace neměla opakovat, protože provoz je v této době většinou slabý, kamióny mají navíc zákaz jízd. V neděli večer se ale situace může zkomplikovat, protože se vracejí lidé z chat. „Další komplikace očekáváme v pondělí,“ doplnila Miklíková.

Od pondělí bude most průjezdný ve směru na Prahu 5 bez omezení. Ve směru na Prahu 9 bude omezen vjezd pro nákladní auta nad šest tun. Pro osobní auta bude rychlost snížena na 30 km/h.

Kamióny se na most budou moci vrátit až na začátku září.

Dopravní situace v okolí Lanového mostu na Jižní spojcefoto: ČTK/Volfík René

Provoz na objízdné trase řídili během celého dne policisté. Doporučovali řidičům, kudy uzávěru objet.

Uzávěrka začala v noci na pátek

Most je zavřený kvůli pokleslému koncovému příčnému nosníku mostu a vyklonění římsy včetně koroze na kovových prvcích, kterou způsobilo zatékání do mostu.

Uzavírka Lanového mostu zkomplikovala dopravu. Zdroj: Stream.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám