Hlavní obsah

VIDEO: První iPhone 3G v Česku prodala Agáta Hanychová

Novinky, Miloslav Fišer

Přesně o půlnoci ze čtvrtka na pátek mohli ve vybraných prodejnách O2 a T-Mobile v Praze a Brně nedočkaví zákazníci zakoupit nový multimediální komunikátor iPhone 3G. Největší rozruch s takřka stovkou zákazníků panoval na Václavském náměstí, kde první klienty za pultem obsloužila modelka Agáta Hanychová.

Článek

Před prodejnou O2 na Václavském náměstí se sešlo na sto lidí. Jak dlouho budou muset všichni ještě čekat, jim ukazovalo počítadlo umístěné nad vstupem do obchodu. Na akci dohlížela z bezpečnostních důvodů policie, k výtržnostem však nedošlo.

:. Několik posledních vteřin před zahájením prodeje začal dav hromadně odpočítávat jako na Silvestra.

Prvním zákazníkem Agáty Hanychové v prodejně O2 byl padesátiletý Zdeněk Macek, který si pro svůj vysněný iPhone 3G přijel z Písku. Aby měl opravdu jistotu, že bude úplně prvním majitelem novinky, čekal před prodejnou už od pěti hodin.

:. Agáta Hanychová se svým prvním zákazníkem a nakousnutým jablkem, symbolem společnosti Apple.

"O iPhonu 3G jsem se dozvěděl na internetu. Nejvíce mě lákal dotekový displej a rychlý internet,“ uvedl ještě před zakoupením nového přístroje Macek. A dodal, že svůj starý Sony Ericsson K750i nechá prozatím ležet doma v šuplíku.

Prodej iPhonu 3G zahájil i T-mobile a Vodafone

Od 20 hodin se začali scházet zájemci o koupi iPhonu 3G i před prodejnou T-Mobilu na Národní třídě. Běžné prodavače v půlnočním prodeji nahradili zástupci managementu T-Mobilu v čele s generálním ředitelem Rolandem Mahlerem.

Odlišný způsob prodeje zvolil Vodafone. Zájemci o nový komunikátor si mohli ve čtvrtek od deseti hodin telefon objednat prostřednictvím internetového obchodu. Objednávky uskutečněné před 15 hodinou by měly být prostřednictvím pošty doručeny hned v pátek.

Apple iPhone 3G

Mobil iPhone 3G je momentálně nejdiskutovanějším telefonem světa. Novinka s dodatkem 3G přidala podporu rychlých bezdrátových 3G sítí. Ty zatím využijete pouze v Praze a Brně (ne se všemi českými operátory). Nový iPhone je ze strany výrobce neustále obohacovaný o nové funkce.

Fanda moderních technologií jistě ocení integrovanou GPS navigaci a zachovaný výborný přehrávač multimédií. V Česku se mobil oficiálně objeví až na podzim. Cena dotovaného přístroje začíná už na jedné koruně.

iPhone 3G údajně sužuje množství vážných nedostatků

Světem se šíří stále hlasitější stížnosti na podivné služby a zejména potenciální hardwarové chyby nového mobilního telefonu iPhone 3G. Hlavními problémy nového iPhone 3G mají být: časté vypadávání hovorů, pomalý přístup na web, špatná stabilita 3G sítě a časté restartování telefonu.

Podle mnoha specializovaných webů navíc není příliš kvalitní ani povrch přístroje. Již po několika dnech se na telefonu objevují praskliny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám