Hlavní obsah

OBRAZEM: Po bouři Fay je na Floridě zaplaveno 8000 domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PORT ST. LUCIE

Bouře Fay sice neposílila na hurikán a nezpůsobila větší škody, provázely ji ale silné deště, které na jihovýchod Floridu přinesly záplavy. Pod vodou se ocitlo na 8000 domů ve dvou nížinných oblastech. Na pomoc musely být ve středu nasazeny vrtulníky.

Článek

Oko hurikánu se prohnalo kolem okresu St. Lucie. „Byli jsme na jeho jižním okraji," uvedl šerif Ken Mascara a dodal: „Nikdy jsem nic takového neviděl. Čekali jsme, že naprší deset nebo dvanáct centimetrů vody a ono jich napršelo 48 centimetrů.“

:.Úklid škod v Palm Beachfoto: ČTK/AP

Bethany Schulstromová z Port St. Lucie uvedla, že voda v ulicích je lidem po kolena. Vodu nasákl i koberec u ní v obýváku. Doma však zůstává. „Všem poslali varování, aby nikdo neopouštěl své domy, protože hadi vylézají z děr. Všude jsou taky ryby,“ uvedla pro CNN.

:.Bouře Fay strhla v Palm Beach střechy stájí.foto: Reuters/Joe Skipper

Fay po přechodu přes Floridu, kde způsobila jen drobnější škody, strhla například střechy stájí v Palm Beach, zamířila nad Atlantik, panují ale obavy, že se může zase stočit zpět a na Floridu dorazit do 24 hodin.

:.I po průchodu bouře zůstalo moře temné.foto: ČTK/AP

Na Floridě si Fay vyžádala jen jedinou oběť, muže, který se udusil kysličníkem uhelnatý, když před příchodem bouře testoval funkci generátorů elektrického proudu. Očekávalo se, že vítr strhá elektrické vedení.

:.Bouře Fay strhávala střechy.foto: ČTK/AP

Celkově si ale bouře vyžádala na 60 obětí, nejvíce na Haiti, kde řeka smetla autobus.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám