Hlavní obsah

Policista z Prahy byl obviněn z pohlavního zneužití 13leté dívky

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Žalobce ve středu obvinil z pohlavního zneužívání uniformovaného policistu z obvodního ředitelství Praha IV. Trestného činu se měl dopustit letos v srpnu na třináctileté dívce.

Článek

"Státní zástupce z Okresního státního zastupitelství pro Prahu-východ dnešního dne zahájil trestní stíhání pro trestný čin pohlavního zneužívání v prvním odstavci. Poškozená byla jedna osoba, jde o zhruba třináctiletou dívku,“ řekl ve středu Právu šéf středočeského krajského státního zastupitelství Martin Staněk.

Doplnil, že v současné době probíhá výslech obviněného. Návrh na vazbu pro policistu zatím podle Staňka nepadl. Za pohlavní zneužití nezletilé osoby pachateli hrozí až osm let vězení.

K pohlavnímu zneužití dívky mělo podle informací Práva dojít letos v srpnu a důvěryhodný zdroj k tomu uvedl, že nemuselo jít o jediný skutek. Údajně ty vyplynulo z šetření Inspekce ministra vnitra, která podezřelého policistu zadržela v pondělí večer.

Reklama

Výběr článků

Načítám