Hlavní obsah

Nálož v pákistánské nemocnici zabila 20 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD

Nejméně 20 lidí zahynulo v úterý při výbuchu nálože, která explodovala v objektu nemocnice na severozápadě Pákistánu. Zatím není jasné, zda šlo o sebevražedný útok. Před nemocnicí ve chvíli útoku demonstrovali příznivci zastřeleného šíitstkého duchovního.

Foto: Fayaz Kabli , Reuters

Před nemocnicí ve chvíli útoku demonstrovali příznivci zastřeleného šíitského duchovního. Ilustrační foto

Článek

"Nevíme, zda šlo o sebevražedný útok, ale v objektu nemocnice vybuchla nálož. První zprávy mluví o 20 obětech," oznámil místní představitel Sajíd Mohsín Šáh. Podle vyšetřujícího policejního inspektora Salahuddína Kundího utrpělo zranění dalších nejméně 15 lidí.

V okamžiku exploze demonstrovali před nemocnicí stoupenci šíitského muslimského předáka, který byl několik hodin předtím ve městě zastřelen a jeho tělo přeneseno do nemocnice.

Oblast kmenových území na severozápadě Pákistánu hraničící s Afghánistánem zachvátila v uplynulých měsících mimořádně silná vlna násilností, za kterou stojí povstalci napojení na militantní islámská hnutí Tálibán a Al-Kajda.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám