Hlavní obsah

World Cyber Games 2008 - známe finalisty FIFA 08 a Warcraft 3

Novinky, Miloslav Fišer, Jakub Trulík

Turnaj World Cyber Games (WCG) je světovou událostí v soutěžním hraní počítačových her, účastní se jí hráči ze 70 zemí včetně České republiky. Další kvalifikace turnaje WCG se uskutečnila v pražské Metropoli Zličín. Na programu byly tentokrát soutěže v populárních hrách FIFA 08 a Warcraft 3. Po sobotním klání známe polovinu účastníků Národního finále.

Článek

Druhý ze čtyř kvalifikačních turnajů se uskutečnil v sobotu 16. srpna v nákupním centru Metropole Zličín. Sjeli se sem nejlepší čeští hráči ve hrách FIFA 08, Warcraft 3, Virtua Fighter 5, Project Gotham Racing 4 a Guitar Hero III.

Nejsilněji byl obsazen turnaj ve strategické hře Warcraft 3, kterému dominoval loňský Mistr ČR v této hře Martin Hušák, společně s Dominikem Sušilem, vítězem několika letošních turnajů. Pěkné výkony předvedli i ostatní hráči, ale zkušenost byla znát, a právě tato dvojice si zajistila postup do Národního finále WCG.

Také ve sportovní hře FIFA 08 jsme v sobotu viděli velmi dobré zápasy. O dvě postupová místa se dlouho přetahovala hned trojice hráčů, těmi šťastnými byli nakonec Ladislav Kukal a Filip Šubrt.

Účastníci Národního finále se už rýsují i v kvalifikacích Xbox her, které se hrají odlišným způsobem. Dá se očekávat, že jedním z účastníků ve hře Project Gotham Racing 4 bude loňský vítěz Jan Svoboda, rovněž v kvalifikaci Guitar Hero III vykrystalizovala dvojice favoritů pro finálový turnaj.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám