Hlavní obsah

Mobil dokáže nahradit televizi a naladí všechny české programy

Není tomu tak dávno, co jsme vám představili nepříliš povedený mobilní telefon pro příjem analogového televizního vysílání od Evolve. I když může být sledování televize v mobilu příjemné, analogový přijímač je v době digitalizace na nic. LG však před nedávnou dobou představila mobil, který dokáže přijímat digitální vysílání.

Článek

Digitální tuner mobilního telefonu LG HB620T se skrývá v kompaktním těle véčkové konstrukce. Na svém displej ladí telefon všechny české televizní stanice. Samozřejmě ne analogové. Ale digitální vysílané ve formátu DVB-T. DVB-T signál není dostupný v celé republice. Naladí jej například obyvatelé Prahy nebo Brna budou s jeho příjmem spokojeni.

:. Na první pohled je telefon s TV tunerem od LG k nerozeznání od tuctového mobilu. Zdroj: Archiv

Pro dobrý příjem signálu je nutné z těla zařízení vysunout asi 15 centimetrů dlouhou anténku. Telefon se na rozdíl od obyčejných véček rozevírá ve dvou polohách. V první poloze se kloub zastaví přibližně na 90° tak, abyste mohli telefon položit na stůl a pohodlně sledovat televizi. Pro telefonování je však nutné vrchní část s displejem rozložit ještě více. V druhé poloze již telefon vypadá jako obyčejný véčkový mobil.

Technické parametry
Rozměry88,5 x 55 x 18 mm
Váha103 g
Podpora sítíGSM 900 / 1800 / 1900, UMTS, GPRS, EDGE, HSDPA
Displej2" TFT displej, 256 tisíc barev, 320 x 240 pixelů
Paměť100 MB interní / slot na paměťovou kartu MicroSD
Fotoaparát2 Mpx, 1600 x 1200, možnost natáčení videa, druhý fotoaparát pro videokonference
Ostatní výbavaJava, Přehrávač MP3, Organizátor, FM radio, Vestavěné handsfree, Hlasový zápisník, SMS, MMS, E-mail, polyfonní vyzvánění, Bluetooth, Integrovaná digitální TV (DVB-T tuner)

Kromě schopnosti suplovat televizi je HB620T jinak plnohodnotný mobil s 2MPix fotoaparátem, možností nahrávání videí a MP3 přehrávačem. Vlastní také internetový prohlížeč, e-mailový klient a chytá „rychlý“ internet přes rozhraní EDGE a HSDPA. K počítači nebo jiným telefonům se připojuje přes Bluetooth nebo USB kabel. Pokud čekáte cenu kolem 20 000 korun, pak vás příjemně překvapí, že stojí jen asi třetinu.

:. Přímo pod displejem nalezneme speciální tlačítko, které nám jednoduchým stisknutím promění mobil v televizor. Zdroj: Archiv

Konkurence od Evolve nabízí "jen" analogovou televizi

Evolve GX650TV Dual Sim je nový komunikátor stejnojmenné společnosti, který nabídne dotekový 3“ displej s QVGA rozlišením (240 x 320 pixelů). Na poměrně velkém displeji můžete díky vestavěnému TV tuneru vcelku pohodlně sledovat televizi. Abyste mohli televizní vysílání sledovat, je nutné vytáhnout asi 30 centimetrů dlouhou anténku, jakou můžete znát ze starých radiopřijímačů.

:. Analogový TV tuner v době digitalizace? Evolve si myslí, že to je dobrý nápad. Zdroj: Archiv.

Občas se tak během sledování televize například v parku setkáte s nechápavými pohledy kolemjdoucích. Antény už zkrátka nejsou v módě. Prodej telefonu si Evolve nemohlo načasovat hůř – analogová televize v době, kdy se bude analogové vysílání rušit, a všichni mluví jen o jeho digitalizaci, zkrátka není příliš praktická. Navíc se integrace TV tuneru nepříjemně promítla do rozměrů a hmotnosti celého komunikátoru.

Evolve umí pracovat se dvěma SIM kartami najednou

Telefon umožňuje současný provoz 2 SIM karet stejného operátora nebo dvou různých operátorů. Jste stále přihlášení bez omezení na dvou mobilních číslech, bez nutnosti vypínání nebo přepínání. K dispozici tak máte společný telefonní seznam a společná data.

Více se o komunikátoru Evolve GX650TV Dual Sim dozvíte v samostatném článku.

Reklama

Související články

Seznam rozšiřuje svoji nabídku do mobilů

Nejrozšířenější portál Seznam.cz je opět o něco dostupnější. Po Vodafonu i další mobilní operátor T-Mobile umožňuje svým zákazníkům služby Seznamu přímo...

Výběr článků

Načítám