Hlavní obsah

Z Gruzie odjedou zbylí Češi

– TBILISI/PRAHA

Ještě během pondělí odjedou z Gruzie všichni Češi, kteří projevili zájem tuto boji zmítanou zemi opustit a využít nabídky ministerstva zahraničí, které se podílelo na vypravení kolny do Jerevanu . Uvedl to český velvyslanec v Tbilisi Ivan Jestřáb. Nabídku velvyslanectví využilo 22 z 43 Čechů. Další odjedou po vlastní ose, nebo se rozhodli v zemi zůstat. Všichni Češi v zemi jsou v pořádku.

Foto: Radka Fialová , ČTK

Část Čechlů se z Gruzia vrátila polským speciálem vypraveným z Jerevanu

Článek

Zájemci o návrat se setkají v Tbilisi, odkud se vydá na cestu do Jerevanu v sousední Arménii mezinárodní kolona autobusů, kterou vypravily především Česko a Polsko. Část lidí rychle odletí z Jerevanu přes Varšavu do ČR, jiní zůstanou nějaký čas v Arménii.

Podobně se podle velvyslance rozhodli někteří účastníci nedělního konvoje, ve kterém odjelo třicet Čechů. Část jich už přiletěla na palubě polského speciálu do Prahy.

Jestřáb také potvrdil, že čtyři Češi, kteří se nacházeli na západě Gruzie a nemohli využít svých letenek z Batumi, již opustili gruzínské území a po souši putují do tureckého Istanbulu.

Mluvčí českého ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová dodala, že diplomaté mají také zprostředkované informace o dalších osmi Češích, kteří nyní pobývají v gruzínských horách. Stejně jako ostatní Češi jsou i oni v pořádku

Úřady ČR a dalších zemí vyzvaly své občany, aby se pokud možno v Gruzii nyní nezdržovali.

D

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám