Hlavní obsah

Muž si zavolal záchranku a pak se u pražské benzínky podpálil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

U čerpací stanice v pražské Malešické ulici se ve středu v podvečer podpálil šestapadesátiletý muž. Svůj úmysl před tím oznámil na tísňovou linku záchranné služby. S těžkými popáleninami na 90 procentech těla byl převezen do nemocnice na Vinohradech.

Článek

"Muž, ročník 1952, utrpěl těžké popáleniny druhého a třetího stupně na 80 až 90 procentech těla. V kritickém stavu jsme ho předali na popáleniny na Vinohradech," upřesnil pro Novinky šéf pražské záchranky Zdeněk Schwarz.

"Zraněný utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně na 95 procentech těla," upřesnila lékařka vinohradské nemocnice Zuzana Kapounková. Zranění tohoto rozsahu bývá smrtelné.

"Muž volal sám operátorům záchranné služby s tím, že se chce podpálit. Vše nasvědčuje tomu, že po ukončení hovoru svůj úmysl realizoval," doplnil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Podle něj není jasné, jakou chemikálií se muž polil. Látku rozeberou odborníci.

Letošní případy lidí, kteří sami zvolili smrt v plamenech
4. srpna 2008 - V rekreačním domku v Dolním Radíkově na Jindřichohradecku se upálil pětatřicetiletý muž. K činu ho zřejmě dohnala nešťastná láska.
29. června 2008 - Pětapadesátiletý muž se chtěl ve Lnářích na Strakonicku zřejmě upálit. Muž, který seděl v hořícím osobním automobilu, utrpěl popáleniny na 86 procentech těla a oheň zasáhl i dýchací cesty.
21. května 2008 - Třiašedesátiletý muž se upálil ve Vřesině na Novojičínsku. Polil se hořlavinou a zapálil. Zemřel ještě dříve než na místo dorazili záchranáři
1. května 2008 - Sedmadvacetiletý muž se v noci z 30. dubna upálil při oslavě filipojakubské noci v obci Vesce u Dačic na Jindřichohradecku. Hořícího muže uhasili svědci, muž ale na následky popálenin třetího stupně na místě zemřel.
2. dubna 2008 - Sedmadvacetiletý muž se upálil v Hlučíně na Opavsku. Na autobusové zastávce se polil benzinem a zapálil. Zemřel při převozu do nemocnice. ČTK

Reklama

Výběr článků

Načítám