Hlavní obsah

Mladí řidiči zavinili dvě nehody, zemřela žena a pět lidí se zranilo

Aktualizováno

Při nehodě, která se stala v neděli časně ráno na začátku Českých Velenic na Jindřichohradecku, zemřela jedna žena a čtyři lidé jsou zranění. Novinkám to potvrdil mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran. Další nehoda se stala v Olomouci, kde silně opilý dvacetiletý řidič těžce zranil devatenáctiletého spolujezdce.

Článek

Nehoda se stala krátce po 05:00 pár desítek metrů od benzinové čerpací stanice. „Devatenáctiletý řidič z Českých Velenic jedoucí ve směru od Suchdola nad Lužnicí vjel při projíždění zatáčky na pravou krajnici. Snažil se vozidlo dostat zpět, ale v důsledku rychlosti a smyku vjel do protisměru a narazil do protijedoucího vozidla,“ uvedl mluvčí.

Dvaatřicetiletá řidička Škody Forman, která vezla noviny, srážku nepřežila.

Podle šéfa jihočeské záchranné služby Marka Slabého řidička podlehla mnohočetným poraněním. Ve druhém autě cestovali čtyři mladí muži, všichni do 25 let. "Utrpěli středně těžká poranění hlavy, trupu a končetin. Transportováni byli na traumatologické oddělení českobudějovické nemocnice," uvedl Slabý.

V Olomouci havaroval dvacetiletý řidič

Časně ráno havaroval také silně opilý dvacetiletý řidič. Stalo se to v jedné z olomouckých ulic. Při nehodě těžce zranil devatenáctiletého spolujezdce. Viníkovi nehody naměřili policisté 2,24 promile alkoholu, uvedla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Nehoda se stala před 03:00 v ulici Horní Lán. "Řidič osobního vozidla BMW jel ve směru od Brněnské ulice k obchodnímu domu Terno a při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy, pravými koly vozidla narazil na zvýšený obrubník, vyjel vlevo mimo vozovku, narazil do dopravní značky a zůstal stát na trávě," uvedla policejní mluvčí.

Těžce zraněného devatenáctiletého spolujezdce vyprostili záchranáři ze zadního sedadla. Řidič z Olomouce je podezřelý z ublížení na zdraví a z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nehody mladých řidičů nejsou ojedinělé. Minulý víkend dvaadvacetiletý řidič v Želechovicích nad Dřevnicí na Zlínsku čelně narazil do železného zábradlí mostu a chodníku při hlavní světelné křižovatce. Při incidentu zemřela jeho osmatřicetiletá spolujezdkyně na zadním sedadle. Minulé pondělí zase devatenáctiletý řidič Opelu Vectra přejel do protisměru v Orlové na Ostravsku. Tam se střetl s cyklistkou, která utrpěla těžká zranění a musela být převezena vrtulníkem do nemocnice. Mladík nejspíš nezvládl řízení ve velké rychlosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám