Hlavní obsah

Šéf komunistů obvinil Topolánka z pubertálních provokací

– PRAHA
Novinky, jov

Šéf KSČM Vojtěch Filip se pustil do premiéra Mirka Topolánka (ODS). Vadí mu, že měl předseda vlády na tiskové konferenci k olympiádě v Pekingu na klopě odznak s tibetskou vlajkou. Označil to za pubertální provokaci. Topolánek by podle Filipa po tomto činu neměl do Číny na olympiádu jezdit.

Foto: Milan Malíček, Právo

Mirek Topolánek s odznakem s tibetskou vlajkou

Článek

„KSČM zásadně odmítá způsob, jakým český premiér Mirek Topolánek zneužil svého postavení a z podpory českých olympioniků si s odznakem s tibetskou vlajkou na klopě udělal soukromou politickou demonstraci,“ kritizuje Filip.

Topolánka pak obvinil, že svým krokem zneužil olympijské myšlenky. „Pubertálně laděné provokace českého premiéra jen ukazují na to, že ne každý politik může být státníkem, ať už vykonává jakoukoliv funkci,“ opřel se šéf komunistů do předsedy vlády.

Odznak s tibetskou vlajkoufoto: Právo/Milan Malíček

Filip se dokonce domnívá, že Topolánek poškodil české politické a ekonomické zájmy. „Ti, kteří to využijí ve svůj prospěch, mu jistě ze zahraničí rádi zatleskají. O to méně mu však může tleskat kdokoli v naší zemi, protože následky jeho činu postihnou právě nás,“ doplnil lídr KSČM.

Kvůli tomu, že si premiér připevnil na klopu saka odznak s tibetskou vlajkou, by podle Filipa neměl na olympiádu vůbec jezdit. „Doufám, že si Mirek Topolánek uvědomuje, že po tomto činu by už do Pekingu odlétat neměl,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám