Hlavní obsah

Letadlu se během cesty otevřely dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANBERRA

Dopravní letadlo australské letecké společnosti Qantas směřující z Adelaide do Melbourne se muselo v pondělí po zhruba půlhodině letu vrátit z bezpečnostních důvodů zpět. Stroji se podle australského deníku Herald Sun ve vzduchu otevřely dveře.

Foto: Romeo Ranoco , Reuters

Boeing Qantasu musel před pár dny nouzově přistát i v Manile.

Článek

List se přitom odvolává na cestující, podle kterých tato událost vyvolala na palubě letadla "obrovský zmatek". Deník navíc s poukazem na neupřesněný zdroj "blízký letecké společnosti" tvrdí, že to nebyla jediná závada, která potkala dnešní let stroje Boeing 737-800, jenž vzlétl z Adelaide v 18:08 místního času. Letadlu se údajně po startu nezavřel jeden podvozek.

Mluvčí společnosti sice novinám potvrdil, že na uvedeném spoji došlo za letu k závadě, její charakter ale odmítl upřesnit.

Dnešní incident následuje tři dny poté, co na letišti ve filipínské Manile musel naléhavě přistát jiný stroj Qantasu, rovněž Boeing, ale typ 747-400. Letadlu za letu vznikl v trupu otvor, a to v úrovni jednoho z křídel. Vyšetřování této nehody zatím naznačuje, že příčinou mohla být exploze kyslíkové bomby. Letadlo přepravující 365 cestujících se po páteční explozi propadlo o 6000 metrů, posádce se ale podařilo stroj stabilizovat a nouzově přistát, aniž by se někomu něco stalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám