Hlavní obsah

Svědek: Klára s hodinkami kontrolovala, jak chlapci dodržují rozpis prací

– BRNO
Právo, Novinky, pno, pko

S výpovědí přišel v pátek k brněnskému soudu v kauze týraných chlapců Ondřeje a Jakuba v Kuřimi také soused Kláry Maeurové z Brna Dan Kanyz či psycholožka. Ta hovořila o snaze Kláry Maurové začlenit Aničku do školní výuky. Kanyz popsal, jak Klára podle vyprávění dohlížela na chlapce s hodinkami, jestli dodržují časový rozpis prací.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Psychicky vyčerpaná obžalovaná Klára Mauerová.

Článek

„Žena viděla u Kláry, jak kluci dělali všechny domácí práce, měli na to časový rozpis a Klára je s hodinkami kontrolovala. Ondra uklízel a Jakub vařil. Kláru jsem jednou vezl s Aničkou za rodiči Mauerovými. Řekla mi, že Anička předtím bydlela u maminky. Babička Mauerová pak s Aničkou asi dvacet minut hovořila italsky,“ popsal Dan Kanyz.

Pokračoval v otevřené výpovědi i v otázce kolem Jana Turka a Škrly. „Bývalá manželka pana Turka řekla kamarádce mojí ženy, že Turek týral ji i jejich dítě. Taky Radek Coufal se domnívá, že Škrla by měl být ten pseudodoktor. Prý se mu říká doktore,“ řekl v pátek u soudu.

Psycholožka Alena Zemanová v pátek u soudu hovořila o snaze Kláry Maurové umístit Aničku do školy.

„Klára po mě chtěla pomoci s Aničkou začlenit ji do školy. Ve skutečnosti ale chtěla jen získat místo ve škole a učit ji doma. Aničku jsem viděla, ale vůbec nemluvila, na hlavě měla klobouk. Dnes musím říct, že věk 13 let byl dobře nastaven, měla jsem dokonce tendence s ní jednat ještě jako s mladším dítětem,“ řekla u soudu Zemanová.

Soud bude opět pokračovat v pondělí, na programu jsou výslechy znalců.

Reklama

Související články

VIDEO: Klára Mauerová - zcela zlomená žena

Matka dvou týraných chlapců Klára Mauerová se s postupujícím projednáváním tzv. kuřimského případu jeví jako zcela zlomená žena. Přišla o všechny jistoty,...

Výběr článků

Načítám