Hlavní obsah

Bývalý hokejista Lubina utekl od smrtelné nehody, za půl dne se přihlásil

Právo, Novinky, ren, kez, lž, toh
HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

Hromadná dopravní nehoda čtyř automobilů se stala ve čtvrtek ráno u obce Holohlavy v Královéhradeckém kraji. Po střetu dvou aut, dodávky a kamiónu s cisternou zemřel řidič dodávky, kterým byl zřejmě otec bývalého fotbalového reprezentanta Vratislava Lokvence. Pravděpodobným viníkem nehody je asistent trenéra pardubického hokejového klubu Ladislav Lubina, který z místa nehody utekl. Odpoledne se policii sám přihlásil.

Při hromadné nehodě zemřel člověk, viníkem je zřejmě bývalý hokejista LubinaVideo: ČTK

 
Článek

Lubina v půl druhé přišel na služebnu ve Dvoře Králové, kde s ním vyšetřovatel sepsal protokol. Právu to potvrdil trutnovský policejní mluvčí Jiří Prouza.

Podle zdrojů Práva se obětí nehody stal otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Řídil modrou dodávku. Lubina řídil osobní vůz volvo stříbrné barvy. 

Manažer hokejového klubu HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý už Lubinu z funkce asistenta trenéra propustil. "Jsem o události informován, ale nebudu se k ní vyjadřovat," řekl Novinkám Kusý s tím, že Lubina nebude na odpoledním tréninku. nahradil ho Vladimírem Martincem.

"O nehodě vím od Lubiny, mluvili jsme spolu ale jen pár vteřin a pak už si vypnul mobil,“ uvedl Kusý. Lubina pro TV Nova uved, že nehody nesmírně lituje, ale že už se to nedá vzít zpátky. 

Nehoda zablokovala hlavní tah na Náchod

Hlavní silniční tah z Hradce Králové na Náchod byl uzavřen, policie dopravu odkláněla po objízdné trase.

„Řidič osobního vozidla Volvo, jedoucí ve směru na Hradec Králové, z dosud nejasných příčin vjel do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem DAF s přívěsem. Volvo ještě následně narazilo do osobního vozidla Nissan Almera, které skončilo v příkopu,“ řekla mluvčí hasič Martina Žahourková.

Následky nehody, kterou zavinil hokejista LubinaAutor: TV Prima

Řidič kamionu po bočním nárazu vjel do protisměru, kde se čelně střetl s dodávkou Fiat. Těžce zraněný řidič dodávky zůstal ve vraku kabiny zaklíněn. Hasiči jej museli vyprostit zadní částí vozidla za pomocí speciálního hydraulického zařízení.

„Ve spolupráci se záchrannou službou zraněného řidiče hasiči zhruba 45 minut resuscitovali, ale bohužel se nepodařilo obnovit základní životní funkce. Řidič dodávky na místě zemřel, nikdo z dalších účastníků nehody nebyl zraněn,“ doplnila Žahourková.

"Objížďka vede přes obec Smiřice,“ řekl operační důstojník policie v Hradci Králové. Doplnil, že policisté jsou stále na místě a neštěstí vyšetřují. "Co bylo příčinou nehody, zatím nevíme,“ řekl policista.

Nehoda se stala před půl osmou ráno. Podle hasičů na místě havarovalo nákladní auto převážející cement s návěsem, dodávka a dva osobní automobily. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů z Hradce Králové a Jaroměře.

:. Tragický střet na frekventované silnici jeden člověk nepřežil.foto: Právo/Ludmila Žlábková

"Při nehodě byl těžce zraněn řidič dodávky, který zůstal uvnitř vraku zaklíněn. Hasiči jej pomocí hydraulického zařízení vyprostili, ale přes veškerou snahu lékařů muž na místě zemřel,“ řekla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Lubina se věnoval mladým hokejistům ve Dvoře Králové. Dá se předpokládat, že havaroval při cestě z kempu na trénink hokejovéhu mužstva Pardubice.

:. Nehodu nepřežil řidič dodávky.foto: Právo/Ludmila Žlábková

Ladislav Lubina (41)
Bývalý hokejista působil převážně v týmu Pardubic, kde ukončil kariéru v roce 2006. S českou reprezentací se zúčastnil čtyř mistrovství světa. Na olympijských hrách v roce 1992 získal s národním týmem bronzovou medaili.
Nyní působí jako asistent trenéra extraligového HC Moeller Pardubice.
Během aktivní kariéry měl konflikt, když na zápase se Spartou napadl maséra pražského klubu.
Lubina měl problémy se životosprávou, zejména s konzumací alkoholu.
Havaroval již v roce 2005, kdy při nehodě u Chrudimi zničil svůj osobní automobil. Sám vyvázl z nehody bez zranění.
V roce 2000 Lubina havaroval v Pardubicích, kde narazil do semaforu a světla veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici u něj zjistili 2,38 promile.

Reklama

Výběr článků

Načítám