Hlavní obsah

VIDEO: Kvůli hurikánu Dolly se evakuovala i vojenská letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CORPUS CHRISTI
Aktualizováno

Hurikán Dolly během středy zasáhne pobřeží u hranic mezi Mexikem a Texasem. Tropická bouře už v úterý zesílila na hurikán. Provázejí ji větry o rychlosti 130 kilometrů za hodinu. Kvůli nim muselo odletět sto letadel ze základny amerického námořnicta Corpus Christi. Největší obavy ale panují ze silných dešťů, které hurikán provázejí.

Článek

Varování před hurikánem bylo vydáno pro pás pobřeží od Brownsville po Corpus Christi a v Mexiku severně od Rio San Fernando.

:.Mexičtí námořníci kontrolují přípravu na příchod hurikánu. foto: ČTK/AP

Úřady státu Tamaulipas na severu Mexika plánují evakuaci 23 000 lidí, Texas vyzval obyvatelstvo k odchodu z oblastí u hrází řeky Rio Grande, oznámila agentura AP. V Texasu také převezli více než 1000 zadržených ilegálních imigrantů z věznice Port Isabel do jiných věznic, které hurikán neohrožuje. Přesunuto bylo i sto bojových letadel amerického námořnictva dislokovaných na základně Corpus Christi.

:.Mexičtí rybáři vytahují loď na břeh, aby ji nezničil hurikán. foto: ČTK/AP

Hurikán postupuje rychlostí 16 km/h k Brownsville. Ve městě už lidé staví hráze z pytlů s pískem, protože se obávají záplav. V mexickém Matamoros už zatloukli okna budov a rybáři vytáhli své lodě na břeh.

:.Evakuace na pobřeží Mexika foto: Reuters/Tomas Bravo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám