Hlavní obsah

Karadžić s novou identitou dokonce přednášel na festivalu

BBC, aš, Novinky, B92, Dnevnik.hr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BĚLEHRAD
Aktualizováno

Zadržený vůdce bosenských Srbů Radovan Karadžić plně využíval své nové identity. Neskrýval se, vedl privátní praxi zaměřenou na alternativní medicínu a dokonce se jako Dragan David Dabić letos v květnu účastnil 3. festivalu zdravého života, kde přednášel.

Článek

Program festivalu potvrzuje slova žalobce tribunálu pro válečné zločiny Vladimira Vukčeviče, který na odpolední tiskové konferenci uvedl: "Volně se procházel a dokonce se objevoval na veřejných prostranstvích.“

Nešlo však jen o procházky na náměstí, Karadžić si byl svou bezpečností naprosto jistý. Dokonce se účastnil i 3. festivalu zdravého života a nikoli jako divák. David Dabić přednášel 23. května od 16 hodin na téma Jak rušit negativní energie.

Celý festival byl zaměřen na alternativní medicínu, esoteriku a zdravý způsob života v duchu new age. Nabízeny byly masáže, kurzy jógy, meditace, tai-či a představilo se tam i zakázané čínské hnutí Falun kung.

:.Vizitka Davida Dabiče. Foto: Dnevnik.hr

Nebylo to poprvé, kdy se Dabić objevil na veřejnosti. V kulturním středisku měl přednášku spojenou s diskusí na téma mediace a získání vyrovnanosti a klidu. Dabić, který podle jednoho z účastníků vypadal přesně stejně jako zadržený Karadžić, se tam přestavil jako neuropsychiatr, který se věnuje psychologii a bioenergii.

Přednášel také v Somboru v Centru boje s rakovinou a v Novém Sadu zaštítěn Hnutím za zdravé Srbsko v rámci akce Zdravý život je plný život, na němž se podílelo i Centrum boje s rakovinou.

Bělehradské rádio eviduje asi třicet různých přednášek Dabiče.

V časopisu Zdravý život zase publikoval článek o duchovním zdraví.

Dabić vedl i privátní praxi, ve které se věnoval alternativní medicíně. „Skutečnost, že se věnoval alternativní medicíně, že získával peníze z provozování alternativní medicíny, ukazuje, že mohl pracovat,“ sdělil dopoledne na tiskové konferenci srbský ministr informací Rasim Ljajić.

Reklama

Související články

V Srbsku zatkli Radovana Karadžiče

Jeden z nejhledanějších válečných zločinců Radovan Karadžić byl v pondělí zatčen v Srbsku. Je viněn z genocidy bosenských muslimů během konfliktu v bývalé...

Výběr článků

Načítám