Hlavní obsah

S komunikátorem od Evolve můžete sledovat televizi a mít zapojené dvě SIM karty

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na český trh vstoupil unikátní telefon od Evolve, který umožní používat hned dvě SIM karty. Na tom by nebylo nic divného, takových přístrojů nabízí konkurence již hodně. Jenže novinka umí navíc na displej promítnout běžné analogové televizní vysílání pomocí vestavěného TV tuneru.

Článek

Evolve GX650TV Dual Sim je nový komunikátor stejnojmenné společnosti, který nabídne dotekový 3“ displej s QVGA rozlišením (240 x 320 pixelů). Na poměrně velkém displeji můžete díky vestavěnému TV tuneru vcelku pohodlně sledovat televizi. Abyste mohli televizní vysílání sledovat, je nutné vytáhnout asi 30 centimetrů dlouhou anténku, jakou můžete znát ze starých radiopřijímačů.

Občas se tak během sledování televize například v parku setkáte s nechápavými pohledy kolemjdoucích. Antény už zkrátka nejsou v módě. Prodej telefonu si Evolve nemohlo načasovat lépe – analogová televize v době, kdy se bude analogové vysílání rušit, a všichni mluví jen o jeho digitalizaci, zkrátka není příliš praktická. Navíc se integrace TV tuneru nepříjemně promítla do rozměrů a hmotnosti celého komunikátoru.

Dvě SIM karty v jednom telefonu nejsou žádný problém

Telefon umožňuje současný provoz 2 SIM karet stejného operátora nebo dvou různých operátorů. Jste stále přihlášení bez omezení na dvou mobilních číslech, bez nutnosti vypínání nebo přepínání. K dispozici tak máte společný telefonní seznam a společná data.

Za samozřejmost již můžeme v dnešní době považovat funkce, jako je FM rádio, MP3 a MP4 přehrávač, digitální fotoaparát/videokameru se dvěma objektivy (vepředu/vzadu), digitální záznamník, duální Bluetooth, alarm, kalendář, světový čas, převodník měn/jednotek a další.

Kapacitu telefonu lze díky paměťovému slotu rozšířit jak pomocí microSD karty, tak pomocí moderních vysokokapacitních karet microSDHC. České menu telefonu můžete ovládat pomocí hardwarové klávesnice, nebo dotekovým perem, které se jednoduše schová do těla komunikátoru. Komunikátor Evolve GX650TV Dual Sim je již v prodeji za cenu okolo pěti a půl tisíce.

Reklama

Související články

Pavel Šrut: Mark Twain v červenci 2008

Na žádost některých nevrlých řidičů mají prý cestující některých autobusových linek zakázáno používat mobil. Žádnou takovou jsem pohříchu necestoval a nevím,...

Výběr článků

Načítám