Hlavní obsah

Opel Insignia nabídne sedm motorů a dva typy karoserie

Právo, Jaroslav Šimek

Automobilka Opel představí na nadcházejícím mezinárodním londýnském autosalonu British International Motor Show od 23. července do 3. srpna poprvé nejširší veřejnosti svoji novou vlajkovou loď Insignia, a to jak ve verzi sedan, tak jako pětidveřový hatchback.

Článek

Obě karosářské verze mají splývavou siluetu a výrazně vyklenutou křivku střechy, která připomíná velká kupé. Designéři záměrně vytvořili dvě podobné verze, aby zachovali krásu nejnovějšího modelu střední třídy značky Opel. Obě karosářské verze insignie mají shodnou délku 4830 mm i rozvor 2737 mm.

Skvělá aerodynamika, Cd=0,27

Spotřeba Opelu Insignia, emise CO2 i jízdní dynamika profitují z vynikající aerodynamiky, kterou specialisté automobilky Opel ladili více než 650 hodin v aerodynamickém tunelu. Výsledek: Nejlepší koeficient aerodynamického odporu vzduchu ve třídě Cd=0,27.

:. Záplava tlačítek na středovém panelu nás sice trochu děsí, jinak ale vypadá interiér přátelsky. Foto: Opel

Skutečnost, že na trh přicházejí hned od počátku současně verze sedan i hatchback, je zvlášť důležitá pro trhy, jako ve Velké Británii nebo Francii, kde pětidveřovým hatchbackům tradičně patří vysoký podíl na trhu automobilů střední třídy. Zákazníci v Německu a ve Španělsku zase preferují verze sedan. První insignie se objeví v německých dealerstvích koncem roku, u nás v lednu 2009.

Sedmero motorů v nabídce

Hned od zahájení prodejů bude pro model Opel Insignia k dispozici celá řada pohoných jednotek, tzn. celkem sedm motorů, které jsou propojeny výhradně se 6stupňovými převodovkami. Čtyři zážehové motory pokrývají výkonové spektrum od 115 k až po 260 k vidlicového šestiválce V6. Tři nové turbodiesely s přímým vstřikováním nafty do válců, vyvinuté speciálně pro Opel Insignia, mají shodný zdvihový objem 2,0 l, přičemž jejich výkony sahají od 110 k do 160 k. Všechny motory splňují emisní normu Euro 5.

Nově vyvinutý podvozek může být vybaven inovativním systémem „FlexRide“ a sofistikovaným pohonem všech kol „Adaptive 4x4“. Jeho schopnost bleskurychle rozdělovat točivý moment mezi čtyři kola garantuje špičkovou stabilitu i trakci, zlepšující ovladatelnost při dynamické jízdě.

:. Opel Insignia - design se německému výrobci opravdu povedl. Uvidíme, jak bude Opel bodovat ve střední třídě. Foto: Opel

Reklama

Související témata:

Související články

Pohled do očí novému Opelu Insignia

Zatím je to taková nevinná hříčka s obrázky a tiché uvádění modelu, který bude mít premiéru až v červenci. V rámci představení nových speciálních adaptivních...

První fotky Opelu Insignia, nástupce Vectry

V pátek Opel uvolnil oficiální snímky svého veledůležitého modelu, který má proniknout do střední třídy a konkurovat si zde s Fordem Mondeo, Mercedesem třídy...

Opel Insignia - první fotografie interiéru

Insignia je pro německý Opel důležitým modelem, jde o nástupce populární Vectry. Nový zástupce střední třídy si bude konkurovat s Fordem Mondeo, Mazdou 6,...

Výběr článků

Načítám