Hlavní obsah

Střevíčky od dvorního návrháře Sexu ve městě okouzlí každou ženu

Novinky, das

Nádherné, pohodlné, ručně šité nadčasové střevíce s téměř dokonalým tvarem, přesně tak by se daly charakterizovat boty od úspěšného návrháře Manola Blahnika, který se proslavil především díky seriálu Sex ve městě. Jeho úžasnými botičkami byla přímo posedlá hlavní hrdinka seriálu Carrie Bradshaw, která jim věnovala hned několik filmových scén.

Foto: Profimedia.cz

Manolo Blahnik vytváří boty hned na několik sezón.

Článek

Manolo Blahnik patří mezi absolutní obuvnickou špičku. Navrhuje nádherné a originální boty, jenž drasticky nepodléhají trendům a podtrhávají krásu ženy, hned několik sezón.

:.Střevíc z poslední kolekce od Manola Blahnikafoto: Profimedia

Jeho hlavním cílem je tvořit boty, které dokonale podtrhují ženský look. Sám říká: „Považuji za vrcholnou drzost chtít od někoho tolik peněz za pár bot a příští rok je vyhlásit za nemoderní a nemožné. Lidi nejsou hloupí – vědí, co chtějí a měli by to dostat“.

:.Elegance úzce spjatá s vysokou mírou originality, i to je Manolo Blahnik.foto: Novinky/Manolo Blahnik

Do povědomí lidí se boty od Blahnika dostaly především díky celebritám. Tzv. "Monolos" obouvala nejen Lady Diana, Kate Moss, Diana Ross, Naomi Campbell, nebo Victoria Beckham, ale dokonce i Marge Simpson v populárním seriálu Simpsonovi. Madonna se zase nechala slyšet, že boty od Blahnika jsou lepší než sex. Když nic jiného, tak prý alespoň víc vydrží na těle.

:.Ruční a opravdu precizní práce zaručuje nejen krásu navenek, ale také vysokou míru pohodlnosti.

Díky Sexu ve městě se boty od Blahnika staly kultovní záležitostí

Jméno Blahnik se v seriálu objevovalo tak často, že ho mnozí považovali za pátou postavu. Asi nejznámější se stal výrok hlavní postavy Carrie, když se na ulici bránila zloději: "Můžete mi vzít mou bagetu od Fendiho, můžete mi vzít prsten a hodinky, ale neberte mi mé boty od Manola!“.

foto: Novinky/Manolo Blahnik

Některé jeho boty připomínají obuv nošenou členy královské rodiny na začátku století. Nebojí se tvrdit:„Dívám se zpět očima Marcela Prousta“ a spojuje styly královny Neapolské z doby Bourbonů a Rakouské císařovny Alžběty.

Manolo Blahnikfoto: Novinky/Manolo Blahnik

Mnozí lidé ze světa módy obdivují především kolekce futuristického vzoru. Jedná se o „vycházkové boty s malými patami“. Podle autora právě tyto boty mají malou výhodu. Část této výhody vychází z barev, jež jsou čas od času v kontrastu.

Monolo Blahnik vlastní na tisíce luxusních párů, jeden vzorek od všech bot, které kdy navrhl.

Foto: Profimedia.cz

Manolo Blahnik

Reklama

Související témata:

Související články

Ze špatných bot bolí celé tělo

Špatné boty mají vliv na celé tělo. Koho tedy pálí plosky nohou, má otlačeniny či kuří oka, nebo se mu už dokonce začínají vytáčet palce, měl by se poradit...

Výběr článků

Načítám