Hlavní obsah

Samsung představuje novou videokameru na SD karty za pět tisíc

Novinky, Miloslav Fišer

Samsung uvádí na trh výkonnou kompaktní videokameru MX20 s kodekem H.264, který díky velkému kompresnímu poměru umožňuje natáčet déle a ve vyšší kvalitě. Díky tomu můžete na stejnou paměťovou kartu natočit podstatně delší video, než by umožnila jiná videokamera.

Článek

Ve srovnání s ostatními SD videokamerami používajícími kodek MPEG-2, model Samsung MX20 s kodekem H.264 významně prodlužuje stopáž nahrávání.

V modu s největší kvalitou záznamu může nahrávat více jak 4 hodiny při použití 8GB paměťové karty, 8 hodin na 16GB a 16 hodin na 32GB kartu. H.264 více jak zdvojnásobuje kompresní poměr, takže nyní ušetříte o mnoho více času při posílání souborů mailem nebo jejich uploadování na internet.

Optimalizace pro kvalitní video

Samsung MX20 dosahuje dobré obrazu díky CCD snímači o vysokém rozlišení 0,68 Mpx. Nový model používá objektiv Schneider Kreuznach s 34 násobným optickým zoomem a technologií pokročilého snižování šumu (3D Noise Reduction).

Nová videokamera rovněž nabízí inovovanou digitální stabilizaci obrazu (Hyper Digital Image Stabilization), která redukuje rozostření a zajišťuje brilantní obraz, stejně jako funkci detekce obličeje, která dokáže automaticky detekovat až pět tváří a nastavit ohnisko na lepší kompozici.

Výdrž až 3 hodiny na jedno nabití

Videokamera nabízí nejdelší výdrž akumulátoru ve své třídě - až tři hodiny. Samsung MX20 má 2,7 palcovou LCD obrazovku, která pomáhá uživatelům zobrazit snímky a prohlédnout si je i za silného slunečního svitu. Za zmínku stojí i otočný úchyt na ruku, který se lehce nastavuje a usnadňuje tak natáčení záběrů.

:. Displej kamerky by měl být dobře čitelný i pod ostrým sluncem.

Samsung MX20 nabízí užitečné módy iCheck a iScene. iCheck umožňuje uživateli rychle zkontrolovat zbývající životnost baterie a paměťové kapacity bez plýtvání času a energie na napájení, iScene umožňuje uživateli vybrat až 10 módů automatických scén pro zachycení nejlepších záběrů bez ohledu na prostředí, kde mohou být pořizovány.

Videokamera je vybavena slotem pro paměťové karty SD / SDHC a MMC + (až 32 GB). Samsung MX20 bude v České republice k dostání v srpnu v černé barvě za cenu 5490 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Holografické ukládání dat je v kurzu

Po společnosti InPhase, která již loni představila vlastní holografický systém, se k této technologii přihlásila také japonská Sony. Sony podle deníku...

Výběr článků

Načítám