Hlavní obsah

Írán upravil snímek odpálených raket. Přidal tu, co nevzlétla

Novinky, rei
TEHERÁN

Oficiální íránské snímky ze čtvrtečních testů čtyř raket krátkého doletu byly upraveny. Naznačuje to fotografie, kterou zveřejnil tamní zpravodajský server Džamedžám, ještě než snímky vydaly íránské revoluční gardy.

Článek

Z původní fotografie je patrné, že jedna ze střel po odpálení nevzlétla. Oficiální snímek revolučních gard zachycuje ale všechny čtyři rakety ve vzduchu. Vadná odpalovací rampa je pryč, kolem je přidaný dým a prach.

Oficiální „promotéři“ si přitom zjevně s úpravou fotografie nedali příliš práce. Grafici jednoduše zkopírovali a mírně upravili oblak prachu pod raketou vpravo, místy má naprosto stejné kontury.

:. Oficiální snímek íránských sil už ukazuje, že se test povedl dokonale .foto: ČTK/AP

Čtvrteční zkoušky v Perském zálivu byly součástí několikadenních manévrů Velký prorok, během nichž byla otestována i střela dlouhého doletu Šaháb-3. Manévry mají být odpovědí na výhrůžky USA a Izraele před vojenským zásahem, neodtajní-li Teherán svůj údajně nebezpečný jaderný program. Írán odpověděl, že se nezalekne, v programu bude dál pokračovat a na případný útok odpoví odpálením raket.

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Írán otestoval raketu dlouhého doletu

Íránské revoluční gardy úspěšně odzkoušely několik raket, mezi nimi i střelu dlouhého doletu Šaháb-3, uvedla tamní státní televize. Oznámení následuje...

Výběr článků

Načítám