Hlavní obsah

Karamazovi jsou na Francouze moc inteligentní, řekl Zelenka

Novinky, toh
KARLOVY VARY

Tisková konference k filmu Karamazovi se nesla na vtipné vlně. Režisér snímku si totiž neváhal lehce rýpnout do modelky Petr Němcové či do Francouzů. Film Karamazovi, který je v hlavní soutěži karlovarského festivalu, je totiž prý pro Francouze příliš inteligentní.

Foto: Michal Procházka, Právo

Režisér Petr Zelenka

Článek

Karamazovi se natáčeli dvacet dní. V hlavní roli se představil Ivan Trojan, po jehož boku hráli například Igor Chmela či Martin Myšička. Jaké by to však bylo, kdyby v adaptaci Dostojevského románu zahrála modelka? Nikdo neví, přesto pro pobavení všech přítomných zazněl dotaz, proč se ve filmu neobjevila Petra Němcová, když se s ní zpočátku počítalo.

"O tom vůbec nevím,“ reagoval Zelenka. Ale v žertu dodal, že ho zpětně mrzí, že se ve filmu Němcová neobjevila. Omyl se vysvětlil záhy - s modelkou se původně počítalo pro projekt Vlna.

:. Tvůrci filmu Karamazovifoto: Právo/Milan Malíček

Během tiskové konference se dostalo i na to, proč se Karamazovi nedostali na festival v Cannes. "Ten film je pro ně moc inteligentní,“ zaglosoval opět Zelenka. Podle něj má jeho film na francouzský festival dveře zavřené, protože na snímku nespolupracoval nikdo z Francie, navíc se v něm prý příliš mluví.

Fotoaparát ze sirek

Na tiskové konferenci se tradičně hovořilo i o vzniku filmu. Ani při těchto odpovědích nechyběl humor. "Herci se od začátku báli. Je to zadarmo, škoda to dělat. Ale nakonec jsem nějaké peníze sehnal,“ vtipkoval režisér.

Krok s ním drželi i herci. "Prach v ocelárně mi nevadil. Jen jsem chtěl, aby se mi nedostal do foťáku,“ řekl Igor Chmela na to, jak se mu v ocelárně natáčelo. Dodal, že kvůli tomu si složil vlastní fotoaparát, který je vůči prachu odolný. Z kapsy vytáhl jakousi napodobeninu foťáku sestavenou ze sirek.

Reklama

Výběr článků

Načítám