Hlavní obsah

Michalkov ani Quaid do Varů nepřijedou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Na karlovarský festival nedorazí uznávaný ruský režisér Nikita Michalkov. Během 43. ročníku festivalu měl osobně uvést snímek 12, ale pracovní vytížení mu nedovolí zúčastnit se českého filmového svátku. Z účasti se omluvil i herec Randy Quaid, který nepřijede kvůli zdravotním problémům.

Článek

„Michalkov pracuje v současné době na novém filmu Unaveni sluncem 2 a náhlé změny v natáčecím plánu jej vedou k tomu, že se na poslední chvíli musel organizátorům omluvit,“ vysvětlilo vedení festivalu.

Podle něj se návštěvy hostů realizují na základě jejich ochoty doprovodit uvedení filmu nebo tematické sekce, s níž jsou tvůrčím způsobem spojeni.

„Nejde o propagační cesty v rámci smluvních kontraktů nebo honorované návštěvy, které realizují některé festivaly. Vzhledem k tomu, chápeme a respektujeme i nenadálé změny v profesionálním programu či osobním životě, které hostům nedovolí plánovanou návštěvu uskutečnit,“ uzavřelo tiskové oddělení festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám