Hlavní obsah

Eastwoodův syn ozdobí Festivalovou noc města

Právo, Rudolf Voleman
KARLOVY VARY

Syn slavného amerického herce Clinta Eastwooda Kyle bude zcela jistě nejzářivějším hostem středeční Festivalové noci města Karlových Varů na letošním filmovém festivalu. Představí se tam totiž se svoji jazzovou kapelou nazvanou Kyle Eastwood Band.

Článek

Letos čtyřicetiletý Eastwood mladší, jenž je podepsán pod filmovou hudbou k takovým oskarovým trhákům svého otce jako je Million Dollar Baby a dalších, koncertoval v ČR teprve jednou před dvěma lety v Praze.

„Kyle Eastwood hraje ve své kapele na baskytary všech druhů,“ uvedl vedoucí odboru kultury na karlovarském magistrátu Tomáš Svoboda, v jehož hlavě se nápad na pozvání Eastwooda mladšího zrodila.

„Zaposlouchal jsem se do jeho jazzové hudby a řekl si, že taková americká barová kulisa by se k našemu večeru hodila. Určitě se nejedná o klasický jazz, dámy si při produkci Kyle Eastwood Bandu určitě i zatancují,“ pokračoval.

Hudba k Milion Dollar Baby

Náklady na uspořádání koncertu na Festivalové noci města nepřesáhnou tři sta tisíc korun.

„Některé naše normalizační hvězdy stojí mnohem víc. Eastwoodův syn je především muzikant, i když si zahrál v několika filmech svého otce v epizodních rolích,“ odmítl Svoboda, že by za kapelu z Ameriky rozhazoval peníze města a pokračoval: „Podílí se rovněž na tvorbě filmové hudby, takže je podepsán pod takovými filmy jako je Milion Dollar Baby, Madisonské mosty nebo Dopisy z Iwo - jinu či Vlajkami našich otců.“

Vystoupení Kyle Eastwood Bandu je naplánováno na 22.45 hodinu a potrvá 70 minut.

Bude i ohnivá show

Samotná Festivalová noc města začne v deset večer a končit má ve tři ráno. Součástí programu má být rovněž ohňová show s bubny Tam - Tam Batucada.

„Půlnočním překvapením bude laserová show, za které se vypustí do nebe tisíce bílých balónků. Vystoupí rovněž revivalové kapely Elvsi Presley a Kiss,“ prozradil Svoboda, podle kterého bude na akci pozváno na pět set hostů. „Chybět nebude velký horkovzdušný balón s logem města k jeho 650. výročí existence,“ poznamenal.

Chybět nebude standardní rautové menu. Grilovat se budou steaky, klobásy. V nabídce budou řízky, zákusky, bagetky, šunka od kosti a podobně. K pití to budou vedle nealkoholických nápojů řady druhů piva, vína a becherovka. Připravena bude barmanská prezentace s celou řadou míchaných drinků z becherovky.

Reklama

Výběr článků

Načítám