Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: senátor Josef Novotný o údajné korupční kauze

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie minulý týden odložila trestní oznámení senátora a předsedy klubu SNK Josefa Novotného, který tvrdil, že ho chtěl kolega z ODS uplatit na Hradě při prezidentské volbě. Policii se úplatek nepodařilo prokázat. Jak to bylo s korupcí před volbou prezidenta jste se mohli zeptat senátora Novotného v pondělí od 9:30 na on-line chatu Novinek.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Senátor Josef Novotný neuspěl s žalobou kvůli uplácení při prezidentské volbě.

Článek

Novotný podal trestní oznámení letos v únoru, uvedl, že jej uplácel senátorský kolega z ODS. Uvedl, že jméno senátora, který se ho měl pokusit uplatit, zveřejní pouze na policii. Právo ale zjistilo, že se mělo jednat o senátora ODS zvoleného za Brno-venkov Vlastimila Sehnala. Ten měl Novotnému podle jeho slov nabídnout za podporu Václava Klause dva milióny korun.

Policisté zároveň odložili i trestní oznámení, které na Novotného podal předseda senátorského klubu ODS Jiří Stříteský pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizích práv.

Předseda klubu SNK uvedl, že pokud by se zjistilo, že si údajné korupční obvinění senátorů ODS vymyslel, stáhne se z politiky. "Věřím, že se pravdivost mých slov prokáže, méně už věřím tomu, že bude celá věc dotažena soudně," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám