Hlavní obsah

Brit prodal v internetové aukci svůj život za bezmála šest miliónů korun

Za kolik prodat svůj vlastní život? Britovi žijícímu v Austrálii Ianu Usherovi (44) se to podařilo za 399 000 australských dolarů (5,8 miliónu korun). Do týdenní dražby na internetovém serveru eBay dal svou práci, domov, přátele i koníčky. Vítězná nabídka je nakonec nižší, než doufal. Průběh aukce mařily falešné nabídky, z nichž nejvyšší dosahovala dvou miliónů australských dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Ian Usher

Článek

Usher se rozhodl prodat svůj dosavadní život a veškerý majetek poté, co se rozešel se svou ženou, s níž se před více než šesti lety přestěhoval z Británie do australského Perthu.

Rychle stoupající přihazování ho prý těšilo, ale zůstával opatrný. "V hlavě mi cinkal varovný zvoneček, abych se tím nenechával příliš unést," řekl novinářům. "Na konec aukce už jsem se těšil, ale byla to vážně legrace."

Dražba začala v neděli 22. června v poledne australského času a přesně o sedm dní později, v neděli časně ráno SELČ skončila. Usher původně doufal, že dražba vynese alespoň 400 000 australských dolarů, ale nakonec zůstal těsně pod svým odhadem. Totožnost vítězného dražitele média nezveřejnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám