Hlavní obsah

Nehoda u Jinošova: jeden mrtvý a 11 zraněných

Právo, pch
JIHLAVA
Aktualizováno

Nepřiměřená rychlost a v jejím důsledku nezvládnutí řízení: to byly hlavní příčiny srážky mikrobusu a osobního vozu, kterou začala na Vysočině smutná dopravní statistika letošních prázdnin. K tragédii, při níž zemřel mladý řidič osobního vozu a dalších 11 vesměs mladých lidí utrpělo zranění, došlo kolem půl šesté večer.

Článek

"Stalo se to asi 200 metrů za Jinošovem ve směru na Velkou Bíteš,“ potvrdil Právu informaci vedoucí směny krajského operačního střediska policistů z Vysočiny Jaroslav Mach.

V mikrobusu cestovalo 12 lidí, z toho dvě děti ve věku 16 a 17 let, osádku osobního vozu tvořili dva muži. "Řidiče osobního vozu, 24letého mladíka, se nám bohužel zachránit nepodařilo a i druhý muž z osobního auta byl zraněn těžce,“ informoval Právu šéf zasahující krajské záchranky Lukáš Kettner.

Pět lidí skončilo se středně těžkými a těžkými zraněními v nemocnicích, šest pasažérů vyvázlo s lehkým zraněním. Osm z nich v nemicnici v Třebíči, tři v brněnské fakultní nemocnici v Bohunicích.

Na místě zasahovaly dva vrtulníky záchranky a tři zdravotnické posádky se sanitou, a také vysočinští hasiči. Ti před příjezdem záchranky poskytovali i první pomoc zraněným. Jak uvedla jejich mluvčí Petra Musilová, od hromadné havárie na dálnici D1 v březnu letošního roku se jedná letos o nehodu s největším počtem zranění na silnicích Vysočiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám