Hlavní obsah

Maserati Quattroporte: facelift a nová výkonnější verze S

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pěti letech se dočkal drobných retuší luxusní italský sedan od Maserati. Pro aktuální modelový rok výrobce mírně pozměnil exteriér a interiér a zároveň přišel i s novou, výkonnější verzí S. Její osmiválec nabízí 430 koní výkonu.

Článek

Nová přední maska dostala svislé příčky (podobně jako Maserati GT), znalci italské značky si jistě všimnou i drobných změn na předním nárazníku. Vnější zpětná zrcátka jsou nyní masivnější a mají lepší aerodynamiku. Přední i zadní světla využívají LED diod.

:. Zadní svítilny využívají populárních LED diod. Foto: Maserati

Uvnitř vozu našla místo přepracovaná konzole, nový je i navigační systém. Fotografii interiéru nicméně PR oddělení Maserati zatím nepustilo ven. Čalounění je nyní buď v barvě písku nebo hnědé. Standardní model má výkon 400 koní.

:. Maserati Quattroporte pro rok 2009 - na vzhledu se toho moc nezměnila. Proč také, Quattroporte vypadá stále velmi atraktivně. Foto: Maserati

Silnější verze S, rovněž poháněná benzínovým osmiválcem, nabídne 430 koní. Zdvihový objem verze S je 4,7 litru, je tedy větší o půl litru než u standardní verze. U obou verzí se o řazení stará automatická, šestistupňová převodovka od firmy ZF.

Pokud se chcete podívat na předchozí generaci Quattroporte, zde najdete redakční test.

Reklama

Související témata:

Související články

Novitec Maserati Quattroporte: prostě umí

Maserati Quattroporte není žádné "ořezávátko". Tenhle sedan s luxusní výbavou má pod kapotou ďábelský stroj - osmiválec o objemu 4,2 l a výkonu 295 kW. Jenže...

Maserati jako kombi

Mít doma v garáži kombíka není nic nenormálního. Jenže mít doma kombíka Maserati, to se jen tak nepoštěstí. Kdo by ho chtěl, musí mít několik miliónů v kapse...

Výběr článků

Načítám