Hlavní obsah

Šlouf: Na vedení strany si stěžuje dalších 15 poslanců ČSSD

Právo, jov, trj
PRAHA

Lobbista a bývalý poradce premiéra Miloše Zemana Miroslav Šlouf popřel tvrzení ČSSD, že stojí za odchodem Petra Wolfa z poslaneckého klubu i ze sociální demokracie. Šlouf zároveň tvrdí, že situace v poslaneckém klubu ČSSD začíná být vážná, nespokojených je podle něj až 15 poslanců ČSSD.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Miroslav Šlouf

Článek

„Pana Wolfa jsem viděl jednou v životě,“ řekl Právu Šlouf. Upřesnil, že to bylo po prezidentské volbě na bále, který na pražském Žofíně pořádala ČSSD. Zdůraznil, že s Wolfem se neviděl nikdy před touto akcí ani po ní.

Pro poslancův odchod má jiné vysvětlení než své působení. „Celé to na mne působí tak, že si pan Paroubek neví rady s vedením strany a začíná hledat vnitřního nepřítele,“ míní Šlouf.

Tvrdí přitom, že situace v poslaneckém klubu ČSSD začíná být vážná. „Podle mých informací 10 až 15 poslanců je nespokojeno s vedením soc. dem.,“ sdělil Právu Šlouf.

Podle něj se nedá vyloučit, že tato skupina poslanců například založí frakci.

Paroubek, který naopak za Wolfovou kauzou tuší Šloufa spolu s premiérovým kamarádem Markem Dalíkem, hledá zbraň proti dalším odchodům z klubu. Chce všem současným poslancům ČSSD garantovat politickou budoucnost.

„Ti poslanci, kteří vydrží, a to je moje stanovisko, budu prosazovat, aby byli znovu začleněni na volitelná místa na kandidátky,“ řekl v neděli. Podle něho jde o lidi, na které je možné se spoléhat v bojových podmínkách „korupčního tlaku ODS“.

Šéf poslanců ČSSD Michal Hašek si myslí, že někteří politici ODS o Wolfově chystaném kroku věděli předem. Hašek upozornil na slova svého protějšku z ODS Petra Tluchoře, který na grémiu Sněmovny prosazoval, aby se se změnami ve výborech počkalo na podzim, kdy se „bude vycházet z aktuálního počtu členů klubů“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám