Hlavní obsah

Slunečná sobota byla černým dnem motorkářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně tři lidé zemřeli při nehodě motocyklů během předposlední červnové soboty. Letní počasí stále více láká na projížďkách na motocyklu. Ty se však stávají řidičům často osudné. Například náraz do stromu nepřežil v sobotu kolem poledne 59letý řidič motocyklu Suzuki 1100 a jeho 50letá spolujezdkyně, oba z Ústí nad Orlicí.

Článek

Nehoda se stala mezi obcemi Hořejší Kunčice na Opavsku a Bílčice na Bruntálsku. Právu to řekl mluvčí opavské policie René Černohorský.

„Ve směru z Opavy na Olomouc jely za sebou tři motocykly. Za obcí Hořejší Kunčice první projel pravotočivou zatáčku, druhý z nezjištěných příčin v zatáčce vjel do protisměru, doleva a narazil do stromu. Řidič motocyklu Suzuki 1100 a jeho spolujezdkyně na místě zemřeli,“ popsal s tím, že třetí motocyklista, stejně jako první, zatáčku projel.

Jak dále řekl Černohorský, policie zatím šetří, zda byla příčinou rychlá jízda, nezvládnutí řízení atd. Důležité budou podle Černohorského výpovědi svědků, včetně zmíněných dvou motocyklistů. U zemřelého řidiče byla nařízená soudní pitva, dodal. Policisté jsou stále na místě nehody, silnice je uzavřena, odklon dopravy podle Černohorského trval zhruba do 16.30 hodin.

Bouralo se i na Berounsku

V půl sedmé pak vyjížděli berounští záchranáři k dopravní nehodě motocyklisty v obci Suchomasty. Dvaadvacetiletý motocyklista na místě podlehl těžkému zranění hlavy. „Lékař konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí záchranářů Tereza Janečková.

Nedlouho poté museli záchranáři zasahovat u nehody u obce Trubská. „Dvatřicetiletý muž utrpěl otřes mozku, zhmoždění břicha a hrudníku a měl vykloubené rameno. Po ošetření a zaléčení jsme pacienta převezli sanitním vozem na trumatologii FN Motol,“ uzavřela Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám