Hlavní obsah

Fritzlova žena se vrátila do domu hrůzy v Amstettenu

– AMSTETTEN
Novinky, rei

Manželka Josefa Fritzla Rosemarie (69), který v domě svého domu v Amstettenu 24 let věznil dceru, s níž měl sedm dětí, navštívila podzemní vězení, které Fritzl vybudoval. Povolení vstoupit poprvé od prvních šokujících zjištění do míst, která zůstávají předmětem policejních zkoumání, dostala od úřadů koncem minulého týdne.

Článek

Fritzlová strávila v doprovodu policistky v domě asi 40 minut. Opouštěla s dvěma kufry a velkou taškou plnými oblečení a hraček pro dceru Elizabeth a jejích šest dětí, které má s otcem.

Rosemarie Fritzlová žije s ostatními členy rodiny ve speciálně vybudovaném bytě v areálu okolní psychiatrické kliniky. Gerhard Sedlacek, mluvčí státní prokuratury v St. Pöltenu uvedl, že hororový dům bude patrně zbourán, protože v něm nikdo nechce bydlet.

Fritzl zůstává v St. Pöltenu ve vazbě. Hrozí mu obvinění ze znásilnění, věznění a incestu. Podle Sedlacka by mohl soudní proces začít ještě letos.

Fritzl věznil dceru ve sklepení domu, v němž žil s manželkou, a jenž zčásti pronajímal. Rosemarie tvrdí, že o manželově dvojím životě nevěděla. Stejně jako rakouské úřady věřila tvrzení, že dcera utekla a tři děti, o které se nechtěla starat, poslala na výchovu k rodičům.

Děti Elizabeth FritzlovéFritzl měl s dcerou sedm dětí. Jedno zemřelo po porodu a on jeho tělo spálil. Tři ze zbylých dětí se otci podařilo legálně adoptovat a mohl je ze sklepení vyvést. Lisu (16), Moniku (14) a Alexandera (12) vychovával společně se ženou. Ostatní děti, Felix (5), Stefan (18) a Kerstin (19) nikdy nespatřily denní světlo.Na skutečnost se přišlo, až když Kerstin vážně onemocněla a musela do nemocnice, kde byla několik týdnů v komatu. Z toho se nakonec dostala a v současnosti se léčí se zbytkem rodiny, která se učí žít společně a zvládat běžné situace. Děti „ze sklepení“ se například učí zdolávat schody, Felix musí kvůli citlivosti na sluneční svit nadále nosit sluneční brýle.

Reklama

Související témata:

Související články

Fritzlova dcera se probrala z kómatu

Devatenáctiletá Kerstin, kterou Josef Fritzl v polovině dubna odvezl s vážnými zdravotními komplikacemi do amstettenské nemocnice, se v úterý probrala...

Výběr článků

Načítám