Hlavní obsah

Sony uvádí nejmenší Full HD videokameru na světě

Novinky, Miloslav Fišer

Ať už se chystáte letošní dovolenou prožít velmi aktivně nebo jen tak lenošit, určitě bude stát za to si vzpomínky uchovat i na podzimní a zimní dlouhé večery. A pokud s sebou nechcete nosit objemnou videokameru, přijde vám nejmenší videokamera na světě s Full HD rozlišením vhod. Novinka se jmenuje Handycam HDR TG3-E a vejde se třeba do náprsní kapsy.

Článek

Videokamera Sony Handycam HDR TG3-E je první videokamera na světě s tělem z čistého titanu, materiálu, který je o 40 % lehčí než ocel a dvakrát pevnější než hliník. Tuhý titanový plášť má na povrchu odolnou povrchovou vrstvu, která jej chrání před poškrábáním.

Použitý materiál je také jedním z důvodů, proč si kamerka zaslouží přívlastky nejmenší a nejlehčí Full HD videokamera na světě. Novinka tedy dokáže natáčet video v rozlišení až 1920x1080 pixelů, a to včetně prostorového šestikanálového zvuku.

:. Na ladném tělu kamerky nenaleznete ani jedno tlačítko, vše ovládáte na dotekovém displeji. Foto: Sony

Video je zaznamenáváno na paměťové karty typu Memory Stick PRO Duo. Nejednoho zájemce o koupi jistě potěší, že součástí balení je hned 4 GB karta tohoto typu.

Dokoupit však můžete kartu až o velikosti 16 GB, která vám dovolí uložit záznam v rozlišení Full HD až v délce 5 hodin 55 minut (v režimu LP). Nahrané video si poté můžete přehrát na výklopném dotykovém displeji o velikosti 2,7“. Pomocí něj se videokamera také ovládá.

Novinka je již dnes dostupná v různých prodejnách, a to i v České republice. Zklamáním je však pořizovací cena, která činí cirka 22 500 Kč. Připomeňme, že nejlevnější Full HD kameru se záznamem na paměťové karty můžeme od konkurence zakoupit již za cenu okolo 16 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Do kapsy: HD kamerka za 5000 korun

V únoru se na trhu objeví kapesní kamera výrobce EU3C. Systém snímá video v rozlišení 1280x720 při 30 snímcích za sekundu (standard 720p) a záznam ukládá...

Výběr článků

Načítám