Hlavní obsah

VIDEO: Ve Spojených státech zabíjelo další tornádo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Západ amerického státu Iowa zasáhlo ve středu večer silné tornádo. Udeřilo na skautský tábor a vyžádalo si nejméně čtyři mrtvé. Dalších asi 40 mladých lidí bylo zraněno, někteří těžce. Uvedli to tamní záchranáři. Kalifornii mezitím dál sužuje sucho a lesní požáry.

Článek

V táboře Little Sioux Scout Ranch poblíž Sioux Falls bylo přes 90 členů skautské organizace ve věku od 13 do 18 let, spolu s vedoucími a dospělými celkem 120 lidí. Tornádo tábor zasáhlo asi v 19 hodin místního času.

Tábor se změnil v hromadu trosek, vyvrátila se i řada okolních stromů. Vyprošťovací práce a prohledávání trosek tábora ještě pokračuje, uvedla mluvčí záchranářů Julia Tacková. Zranění byli převezeni do nemocnice k ošetření.

Bouře a tornáda zasáhly Iowu už o víkendu. Zemřelo při nich nejméně pět lidí. Stovky lidí se kvůli živlu, po němž následovaly záplavy, ocitly bez střechy nad hlavou.

Požáry v Kalifornii

V Kalifornii se zase rychle šíří požár lesního porostu. Šíření živlu v okolí Santa Cruz napomáhá dlouhodobé sucho a prudký vítr. S ohněm bojuje přes 200 hasičů, kteří již museli z ohrožené oblasti evakuovat více než 1400 lidí.

O den dříve zničil požár porostu u kalifornského města Stockton na 30 domů, další desítky domů byly poškozeny. V oblasti Santa Cruz řádily požáry lesa již koncem května. Zcela zničeno bylo tehdy 35 domů.

Reklama

Související témata:

Související články

Sever Kalifornie bojuje s lesními požáry

Sever Kalifornie se potýká s rozsáhlými lesními požáry. Ohnivý živel již zničil několik desítek budov a vyžádal si i první zranění z řad zasahujících hasičů....

Výběr článků

Načítám